PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Guest House Satul Banului

satul banuluiLa poalele dealurilor din Satul Banului, în Județul Prahova (nu departe de Câmpina), a fost deschisă de curând o așa-numită ”casă de oaspeți” care ne-a atras atenția prin tematica ei rustică, dar orientată în același timp către eclectismul turismului modern. Da, avem aici un stil tradițional muntenesc, cu o arhitectură specifică, dar avem și invitații la enduro, motocross sau offroad. Avem un șemineu rustic parcă desprins din poveștile bunicilor, sau plimbări cu șareta, dar și posibilitatea de a intra într-un atelier de sculptură în lemn, piatră sau sare. Este un loc în care nu ai cum să te plictisești decât dacă asta îți dorești cu adevărat...

 

Proprietatea s-a dezvoltat pe principiul păstrării autenticității și obiceiurilor românești, în contextul în care foarte multe case tradiționale din zonă au dispărut, riscând ca identitatea locului să se piardă fără urmă. Din materiale recuperate la demolarea caselor vechi (grinzi, cărămizi, țiglă), materii prime locale, obiecte găsite prin locuri neștiute, fiecare cu o poveste, și folosind mâna de lucru din zonă, a fost ridicată această construcție numită ”hambar”, cu pivniță și acoperită cu șindrilă. Sobele cu plită din camere, combinația (absolut autentică!) de textile cu modele tradiționale  și obiecte de mobilier rurale sau urbane, uneltele agricole amplasate din loc în loc, tejgheaua de tâmplărie transformată în masă, toate creează o atmosferă ce parcă dăinuiește de când lumea, deși totul a fost ridicat de la zero în ultimii ani. Amprenta țărănească se păstrează în fiecare ungher, deși construcția este concepută la o scară care ne trimite mai degrabă la un conac – avem prispă, dar și un cerdac, respectiv o terasă acoperită, din care ne putem simți la fel de bine niște mici moșieri.

Camerele în stil tradițional muntenesc, intime și fermecătoare prin numeroasele obiecte decorative, găsite prin poduri și recondiționate, cu paturi înalte amplasate lângă sobe, au primit drept omagiu numele a trei dintre străbunicile proprietarilor: Maica Lina, Maica Floarea și Maica Lisandra. Parterul clădirii principale, numite sugestiv ”hambar”, a devenit spațiu comun în care oaspeții se pot relaxa citind sau ascultând muzică veche în fața semineului.

Începând de aici, toate posibilitățile sunt deschise: drumeții, offroad, plimbări cu bicicleta, călărie, cules de ciuperci (când e cazul), tenis la un teren din proximitate, motocross ș.a.m.d. Nu în ultimul rând, se poate merge pe Valea Proviței, unde există câteva izvoare sulfuroase, potrivite pentru cei care suferă de reumatisme, afecțiuni ale pielii și sistemului nervos (principalul izvor a fost descoperit în 1905 de către un localnic care căuta petrol). Dacă suntem preocupați de sănătate, trebuie să știm că nu departe de Satul Banului se află Băile Telega, apărute cu circa 150 de ani în urmă, în fostele ocne de sare.

Rămași ”la bază”, aici se pot face multe: petreceri și brunch-uri în grădină (eventual la ”groapa cu foc”), întruniri corporate în clădirea principală (spațiul este destul de versatil), mese în fânar cu preparate românești, tot ce se poate organiza într-un spațiu al libertății, dar și al respectului pentru autenticitate, tradiție românească și, desigur, ecologie. Locul este perfect pentru evenimente corporate, private, dar și pentru câteva zile petrecute cu familia, aproape de natură.

 

Guest House Satul Banului

Str. Ierculești nr. 702C, Satul Banului

Măgureni, Jud. Prahova

Tel.:  0744 888 000

E-mail:contact@satulbanului.ro

Website: satulbanului.ro

De: SpaMagazin | 21 Feb 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.