Centre Spa și băi personalizate în system WEDI


O amenajare interioară va avea succes în funcție de personalizare, de utilizarea creativă a spațiului, iar în zonele Spa această inițiativă are efecte spec­taculoase. Același lucru se poate obține însă și în băile unui hotel, unde nu este obligatoriu să apelăm la obiecte sanitare sau accesorii standard; un concept integrat, cu un aspect original, poate fi imaginat de designeri și pus în operă fără con­diționările obișnuite folosind panouri și elemente de construcție prefabricate sau modulare Wedi. Obținute din polistiren extrudat dur, acestea sunt ușoare, robuste, termoizolante, hidroizolante și inerte la umiditate sub formă lichidă sau de vapori, simplu de prelucrat pentru a da amenajărilor forme și linii greu de obținut cu materiale convenționale.

Soluțiile oferite de producătorul german Wedi, companie cu o experiență de peste 35 de ani în domeniu, sunt gândite în spiritul versatilității, dar și pentru a simplifica și reduce timpul alocat amenajării. Panourile și elementele predefinite au un miez din spumă rigidă de polistiren extrudat ecologic, extrem de dens (32 kg/mc), acoperit pe ambele părți cu un strat impermeabil la vapori, din rășină și ciment. Împreună cu accesoriile, prin simpla decupare și fixare cu sau fără structură de lemn ori metal, formează sisteme complete de montare și finisare, baza unor proiecte cu forme uzuale sau inedite, cu linii drepte sau curbe: pereți, compartimentări, nișe, mobilier personalizat (inclusiv căzi, lavoare, măști pentru toalete), paravane, șezlonguri Spa, banchete, dușuri, bazine etc

Avantajele sistemelor Wedi

  • Stabilitate și rezistență la variații de temperatură (temperaturi cuprinse între – 50 și + 75 ºC); pot fi integrate și sisteme de încălzire, în șezlongurile pentru Spa, pardoseală sau pereți.
  • Materiale fonoizolante, care opresc propagarea sunetelor nedorite.
  • Suporturi ideale pentru orice tip de acoperire – placare ceramică, tapet, glet, tencuială etc.
  • Pot fi aplicate pe orice tip de substrat.
  • Permit trasarea fără probleme a instalațiilor și integrarea lor estetică.
  • Pot fi furnizate în sistem complet, cu adezivi speciali și sisteme de fixare.
  • Rezistă foarte bine la lovituri și rămân funcționale chiar și după o eventuală deteriorare.
  • Se pot monta cu unelte obișnuite, rapid, fără timpi de așteptare între etape.
  • Pot fi obținute forme dintre cele mai diverse, inclusiv elemente de mobilier originale, dar se pot furniza și elemente prefabricate, modulare.

Câteva exemple despre ceea ce se poate realiza cu Wedi

Cabinele de duș se pot realiza integral, având la dispoziție prefabricate pentru zona de pardoseală, cu scurgeri punctuale sau lineare, iar apoi panouri Wedi cu conformația optimă, inclusiv curbă, din care se pot face pereții; astfel se suplinește procesul costisitor de construcție sau montarea unor cabine de duș dificil de integrat în proiectul unei băi.

Ulterior, se poate alege finisajul dorit, dar gama Wedi Top Line include mai multe tipuri prestabilite de finisaj, în culori și texturi elegante. Cabinele pot avea forme diferite: rectangulare, circulare, sfert de disc sau în formă de spirală (Nautilus).

Lavoare: acestea pot avea la bază fie elemente pre­fa­bricate, cu aceeași structură a materialului și cu forme predefinite, după un design modern, fie pot fi realizate personalizat, cu forma dorită; de asemenea, din panouri Wedi pot fi construite doar blaturile în care se integrează lavoarul dorit din porțelan, compozit, metal etc.

Bazinul de apă al toaletei și instalațiile aferente pot fi mascate foarte simplu cu ajutorul plăcilor Wedi, decupate pentru a integra sistemul de acționare și țevile. Există de asemenea un panou special în acest sens, armat suplimentar prin fabricație, care poate susține greutăți mari.

Cada de baie poate fi furnizată ca prefabricat, pentru a fi placată și utilată cu elementele de instalații, dar plăcile Wedi pot fi folosite și pentru a realiza doar masca; astfel, după placare, se păstrează unitatea stilistică și cromatică a băii. În orice baie pot fi realizați la fel de bine pereți, compartimentări, nișe, măști și mobilier unicat.

Amenajări Spa cu design original

Sistemele Wedi pot fi utilizate și pentru realizarea de centre Spa - de la com­par­ti­men­tări și zone de igienă la amenajări specifice precum dușuri emoționale, șezlonguri încălzite, banchete, hammamuri, minipiscine și multe altele prin simpla decupare și montare a plăcilor Wedi, cu sau fără structură, ori prin utilizerea elementelor predefinite. Există, de asemenea, elemente prefabricate cu care se pot realiza nișe, rafturi, măști pentru instalații. Cu panourile Wedi Top Wall, se pot obține elemente de compartimentare și pereți gata finisați, cu aspect de piatră sau antracit (gri și negru). Pe structuri metalice sau din lemn adecvate, panourile Wedi pot fi montate și ca tavane, mascând diferențele de nivel, vechile finisaje nedorite sau instalațiile din această zonă. Oportunitățile oferite de aceste sisteme pot fi nebănuite, dar imaginația unui arhitect le va scoate la lumină.

 

Wedi – România

Tel.: +40752 147 013

E-mail: liviu.predut@wedi.ro

Persoană de contact: Liviu Preduț

www.wedi.de

De: SpaMagazin | 22 Sep 2021

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.