PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Lavanda – întoarcerea la remediul clasicby Lavandessence

Efectele benefice numeroase și consistente ale produselor fitoterapeutice pe bază de levănțică (sunt calmante, diuretice, coleretice, antiseptice, cicatrizante, normalizează funcția cardiacă) recomandă utilizarea acestora în orice complex Spa, inclusiv în centre balneare care acordă o atenție specială procedurilor curative pentru anumite afecțiuni. Prin aromaterapie, tratamentele speciale cu uleiuri esențiale, cataplasme sau infuzii, levănțica trebuie să fie nelipsită din orice locație dedicată sănătății, recuperării și senzației de bine. Versatilitatea uleiului esențial de lavandă și parfumul răspândit de acesta îi confirmă dreptul de a fi numit “uleiul universal” și îl

plasează în rândul celor mai apreciate uleiuri esențiale la nivel internațional în toate centrele Spa & Wellness.

 

Aromaterapie și proprietăți vindecătoare

Indicațiile terapeutice, verificate în mii de ani de utilizare, recomandă lavanda ca tămăduitor sau adjuvant pentru o serie largă de afecțiuni: neurastenie, surmenaj, stări de iritabilitate nervoasă, migrene, depresie, boli de rinichi și ficat, probleme de somn, de digestie sau secreție biliară, unele tipuri de astm, probleme circulatorii, dureri reumatice, acnee sau dermatite. Infuzia din

această plantă este un tonic recunoscut, iar în unele zone ale Europei era folosită în trecut și ca antidiabetic. Proprie tățile antiseptice erau valorificate în Evul Mediu pentru a preveni răspândirea epidemiilor, lucru valabil și în zilele noastre, când microbii sunt tot mai variați și

mai agresivi.

Aromaterapia cu ulei esențial de lavandă este folosită într-o multitudine de scopuri, inclusiv pentru creșterea capacității de adaptare a organismului la stres și oboseală fizică și psihică, pentru îmbunătățirea calității somnului, relaxarea organismului și refacerea bunei dispoziții, eliminarea stărilor de epuizare nervoasă și agitație, dovedindu-și eficiența și în combaterea stărilor depresive, anxioase și în ameliorarea migrenelor. Uleiul esențial de lavandă este întrebuințat și pentru îngrijirea generală a pielii datorită efectelor sale antiseptice și antifungice. Acționând ca antiinflamator, este util și pentru ameliorarea diferitelor tipuri de dureri, precum cele de la nivelul articulațiilor, durerile musculare, reumatism, entorse, dureri de spate și

lumbago. De asemenea, accelerează procesul de vindecare a rănilor, tăieturilor și arsurilor.

Numărul bolilor și afecțiunilor care pot fi combătute cu lavandă este așadar foarte mare. Totul este ca produsele folosite să fie de calitate, iar procedurile să fie efectuate cu indicațiile unor specialiști, în centre Spa/Wellness sau balneare care știu să îmbine calitățile vindecătoare cu plăcerea aromei oferite de lavandă.

Florile acestui arbust mediteraneean , cultivat cu succes și în țara noastră, ca și uleiul esențial obținut din ele, pot sta la baza unor concepte originale, care să atragă numeroși clienți încântați de aroma de levănțică.

Ce credeți că își vor aminti clienții la un an după ce au vizitat Spa-ul, dacă nu mirosul uleiului esențial?

Nenumărate studii au demonstrat că după un an oamenii își amintesc mirosurile cu o acuratețe de 65%, în timp ce memoria vizuală începe să se șteargă după 3 luni. Aromaterapia poate să nu fie principalul punct de atracție pentru care clienții vin prima dată la Spa, dar cu siguranță este motivul pentru care revin.

 

Principalele forme de terapie

n Masajul aromaterapeutic este o modalitate foarte populară de întrebuințare a uleiurilor esențiale pentru că funcționează pe mai multe paliere în același timp. Pielea absoarbe uleiurile, care sunt deopotrivă asimilate prin inspirație. În plus, terapia fizică a masajului sporește nivelul de relaxare, eliminând tensiunea musculară.

n Inhalarea reprezintă o altă formă de aromaterapie des întâlnită în centrele de relaxare. Această metodă implică o sursă de căldură care să favorizeze evaporarea moleculelor uleiurilor esențiale și este utilă în mod special în cazuri de afecțiuni ale sistemului respirator, dar și pentru relaxare.

n Baia cu uleiuri esențiale reprezintă o altă metodă foarte răspândită de aplicare a aromaterapiei. Uleiurile esențiale pot fi adăugate în apă în stare pură sau pot fi amestecate cu diverse săruri de baie. Există, de asemenea, varianta de a întrebuința săpunuri aromaterapeutice. Pentru a se încadra în această categorie, săpunurile trebuie să fie 100% naturale și să aibă la bază doar uleiuri esențiale și unturi de origine vegetală, fără parabeni, sulfați, detergenți, întăritori artificiali sau alte substanțe chimice dăunătoare pielii.

 

Pasiune pentru lavandă – respect pentru natură!

Uleiul esențial de lavandă LavandEssence, puritate 100%, fără adaosuri sintetice, solvenți sau alcool, este obținut în România din recolta proprie de lavandă Angustifolia Blue Scent, cultivată fără pesticide sau îngrășăminte chimice.

Tel.: +40 744 655 830

Email: aurelia.costache@lavandessence.ro

www.lavandessence.ro

 

De: SpaMagazin | 3 Oct 2018

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.