RENOVARE, NU ÎNLOCUIRE

De ani de zile, Bona susține avantajele economisirii resurselor prin renovarea pardoselilor din lemn și elastice. Efectele de mediu ale renovării sunt clare şi, totuși, au existat puține studii care să cuantifice și să verifice efectele pozitive. Până acum. De aceea, anul trecut Bona a inițiat un proiect ambițios împreună cu Institutul Suedez de Cercetare a Mediului IVL, pentru a afla realitatea. Rezultatele arată economii imense de energie și reducerea amprentei de carbon atunci când se compară refinisarea cu înlocuirea pardoselilor. În plus, se reduc costurile, sunt obținute avantaje estetice și de igienă remarcabile.

 

Renovarea face o diferență sem­nifica­tivă din multe pers­pec­tive. După cum arată calculele, pe lângă reducerea amprentei de dioxid de car­bon și a utilizării resurselor energetice, există și avantaje din punct de vedere al costurilor. Renovarea vă permite, de ase­menea, să readuceți pardoseala existentă la frumusețea inițială sau să îi oferiți un aspect cu totul nou, în pas cu tendințele moderne. În cele din urmă, renovarea chiar vă face podeaua mai igienică, ușor de curățat și întreținut, prevenind acu­mularea de micro­orga­nisme.

Renovarea pardoselii reduce cu până la 90% amprenta de carbon a acesteia, comparativ cu instalarea uneia noi. Dacă ne uităm la producția anuală de finisaje Bona și calculăm metrii pătrați de pardoseli recondiționate pe care îi acoperă, reducerea amprentei de carbon este de 108.000 tone CO2. Aceasta este egală cu emisiile de CO2 de la 9.600 de zboruri în întreaga lume.

Este ușor să judecați o pardoseală uzată din lemn ca ireparabilă. Cu toate acestea, ea poate fi transformată pentru a arăta ca nouă cu metodele potrivite, precum și pentru a-i oferi o speranță de viață de până la 60 de ani, dacă este întreținută corespunzător cu produse specifice de la Bona. În același timp, reducerea impactului asupra mediului și a costurilor sunt beneficii pozitive pe care nu le puteți ignora.

De asemenea, pentru pardoselile elastice deteriorate sau puternic uzate, înlocuirea este răspunsul tradițional. Cu toate acestea, există o alternativă rapidă, eficientă și durabilă de la Bona care le restabilește frumusețea originală, le menține sănătoase și le prelungește viața.

De: SpaMagazin | 30 Mar 2021

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.