18 -21 septembrie 2019: Congresul Turismului Balnear și Spa din România

Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) va organiza în perioada 18 -21 septembrie 2019, cea de-a cincisprezecea ediție a Congresului anual al Turismului Balnear și Spa din România, sub un nou concept – integrând Forumul și Bursa de Turism Balnear din România, organizat de OPTBR, și SPA Business Networking Event, organizat în trecut de despreSpa.ro. Evenimentul va avea loc la Afrodita Resort & SPA, Băile Herculane.

 

Scopul congresului este identificarea soluţiilor realiste pentru dezvoltarea cât mai rapidă a pieţei autohtone, cât și pentru sincronizarea cu tendinţele internaţionale ale turismului de sănătate pe cele 2 componente: tratament și prevenție / relaxare. În realizarea acestui scop își dau concursul reputați specialiști în turismul de sănătate din străinătate, cei mai importanți reprezentanți ai pieței balneo si SPA din România, autorități locale, alte asociații de profil și mediul academic.

Lucrările congresului vor începe în 19 septembrie, cu cuvântul de bun venit adresat participanților de Președintele OPTBR, domnul Nicu Rădulescu.  Prima parte a programului zilei este dedicată contextului și proiectelor internaționale în Europa și România, în care doamna Csilla Mezosi, Secretarul General al European Spas Association (ESPA), va prezenta ”Proiecte și Inițiative ESPA”,  domnul Cristian Nacu - Senior Country Officer România & Moldova, va vorbi despre oportunități de finanțare pentru sectorul privat prin IFC / Banca Mondială, iar doamna Ioana Marian va expune cele mai recente proiecte ale OPTBR.

Următoarea temă a zilei de 19 septembrie este dedicată tendințelor în ospitalitate, în piețele balneo și SPA, în care vor susține prezentări: Mike Wallace – ”Prin ce devine de succes o destinație balneară”, Tobias Bielenstein – ”Cum promovați o destinație balneo sau SPA”, Natasa Ranitovic – ”Standarde de calitate și bune practici în Serbia”.

Sesiunea de după-amiază debutează cu un panel de discuții cu titlul: ”Rolul terapeutului SPA”, susținut de doamna Daniela Dumitru, trainer SPA, și de alți reprezentanți balneo & SPA, urmat de prezentări pe temele ”Camera de tratament. Funcționalități” – prezentare susținută de doamna Maria Rendes, ”Servicii complementare în oferta balneară și SPA”, ”Best practices” - cu exemplificări: Danubius Health Spa Resort Sovata” (singurul lanț internațional balnear din România), Afrodita Resort & Spa (câștigătorul din acest an al Spa Concept Award, decernat de ESPA), Shiseido SPA (singurul Spa internațional din România, câștigător al numeroase premii în Europa și America).  

Prima zi a congresului se va încheia cu două prezentări: ale doamnei Dr. Mihaela Cucu, cu tema ”Locul prevenției în oferta balneară” și a doamnei Dr. Gabriela Dogaru, cu tema ”Rezultatele ultimelor studii în cercetarea balneologică, realizate de către Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca”.

Prima parte a zilei de 20 septembrie este dedicată discuțiilor interactive cu reprezentanții ministerelor de turism și sănătate pe subiectele: legislația în Spa, OMD-urile în stațiunile balneare și voucherele balneare.

Programul va continua cu Quick Business Meetings, un moment B2B care va oferi prilejul hotelierilor, agențiilor de turism și sponsorilor evenimentului să își expună ofertele și să încheie contracte.

Sesiunea de după amiază va cuprinde paneluri de discuții pe temele: ”Mixul ideal de Social Media, online și offline, dictează performanța" avându-i ca speakeri pe Diana Cotoros (Prime Road Media), Ovidiu Mureșan (Optimpro) și un reprezentant din piața balneară. Va mai fi  un panel de Resurse Umane, cu „Soluții pentru lipsa personalului în turismul balnear și SPA” – speaker Laurențiu Corin (Delta HR Consult) și reprezentanți ai piețelor Balneo & SPA, precum și un panel  de ”Inițiative de impact în piața balneară” – cu expuneri ale reprezentanților Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie: ”Reevaluarea potențialului balnear al României, respectiv a factorilor naturali terapeutici existenți pe teritoriul țării noastre”. Doamna Eniko Matyus, manager la Clusterul Balneoturistic Transilvania, va vorbi despre ”Dezvoltarea locală multidisciplinară – obiective globale de dezvoltare sustenabilă (SDG Goals).

A doua zi a congresului se va încheia cu Gala Premiilor Turismului Balnear și Spa din România, editia I. Premiile vor fi oferite de OPTBR,  pe baza recomandărilor unui juriu format din 3 specialiști (Crina Alexandru, consultant Spa, Larisa Marinică, consultant Spa, International Spa Judge & Speaker și Toni Androne, Președintele Asociației Spa-urilor din America Latină), drept apreciere pentru cele mai originale, sustenabile și de impact oferte ale hotelurilor, SPA-urilor, centrelor medicale și producătorilor de produse cosmetice cu ingrediente naturale sau echipamente medicale.

Evenimentul se va încheia sâmbătă, 21 septembrie, cu o excursie la Cazanele Dunării.

 

Info

OPTBR

E-mail: optbr@bluescreen.ro

Telefon: +40 21 322 01 88

romanian-spas.ro

De: SpaMagazin | 9 Sep 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.