PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

CONSTRUCT – AMBIENT EXPO 2019În perioada 14 – 17 martie 2019, a avut loc în complexul expozițional Romexpo cel mai important eveniment al anului din domeniul construcțiilor, CONSTRUCT – AMBIENT EXPO, Târgul internațional de tehnologii, echipamente, utilaje și materiale pentru construcții, amenajări interioare și exterioare, decorațiuni și piscine. Evenimentul a înregistrat un grad de internaționalizare de 47% și a reunit firme de top din 18 țări: Austria, Bulgaria, Cehia, China (inclusiv Hong Kong), Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, Turcia și Ungaria. Acestea au prezentat timp de patru zile cele mai relevante și inovatoare soluții pentru domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare. Organizatorii au apreciat că numărul vizitatorilor s-a ridicat la 16.000.

 

Manifestarea s-a desfășurat în Pavilionul B2 al complexului expozițional și au fost prezentate sisteme pentru construcţii şi amenajări interioare sau exterioare, utilaje industriale şi echipamente de șantier, servicii de proiectare, consultanţă, design, antreprenoriat şi execuţie. În cadrul târgului s-au desfășurat și o serie de activități conexe, printre care conferințele #reConstruim,  la care au fost dezbătute diverse teme: legislație, siguranță, asociații profesionale, colaborarea cu autoritățile, sustenabilitate etc. Conferința „Construct Ambient” a tratat probleme de arhitectură și design interior, precum și de performanță energetică a clădirilor. Sâmbătă, 16 martie, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” a organizat de asemenea un simpozion despre contextele cercetării și proiectării, în cadrul căruia au vorbit, printre alții, prof. univ. dr. ing. Radu Petrovici, conf. univ. dr. ing. Mariana Cristina Stan, prof. dr. arh. Ana-Maria Dabija, dr. arh. Radu Sfinteş.

CONSTRUCT – AMBIENT EXPO s-a desfășurat în aceeași perioadă cu ROMTHERM, EXPO FLOWERS & GARDEN, MOBILA EXPO, ANTIQUE MARKET I, precum și MODEXPO I.

Participanții la toate aceste evenimente au putut vizita standul nostru pentru a primi gratuit ultima ediție a revistei și pentru a ne cere informații din piață. Evenimentul s-a dovedit interesant pentru mulți investitori și dezvoltatori, inclusiv pentru cei care activează sau doresc să își deschidă o afacere în domeniul Horeca, sau să devină beneficiari ai unor lucrări din zona piscine/Spa.

Din dialogurile cu expozanții și cu vizitatorii care ne-au abordat la standul revistei, putem trage concluzia că există un mare interes pentru partea de execuție. Piața românească este suficient de matură pentru a aprecia produsele de calitate, dar există o reală problemă în privința încrederii acordate montatorilor și aplicatorilor, în contextul în care sunt tot mai puțini cei cu adevărat pregătiți să ducă la bun sfârșit o lucrare cu exigențe ridicate. Lipsa pregătirii profesionale își spune cuvântul, pe măsură ce mâna de lucru continuă să părăsească țara, iar pregătirea profesională este lăsată aproape în totalitate în seama producătorilor și a firmelor de montaj. Montatorii buni sunt foarte solicitați, iar rolul lor în evoluția pieței este tot mai important, așa cum se întâmplă de fapt și pe piața din vestul continentului. Gradul de specializare pe fiecare segment a crescut, astfel încât este necesară o comunicare mai bună între echipele care asigură un anumit serviciu și o mai mare responsabilizare. În consecință, și beneficiarii angajează din timp firmele cu care vor să colaboreze, conștienți că există o problemă în privința disponibilității.

Din perspectiva designului, investitorii în hotelărie au avut de ales între numeroase variante de sisteme pentru finisaje, de la parchet și pardoseli de diverse tipuri, mobilier, până la vopseluri și soluții pentru exterior, putându-se adresa de asemenea unor firme care oferă servicii integrate, cu ajutorul unor arhitecți și designeri profesioniști. Pentru amenajarea exterioarelor, au avut de asemenea de vizitat standurile firmelor specializate în peisagistică, iar pe zona de piscine au putut vedea ofertele câtorva firme din domeniu. Practic, cineva care investește într-un hotel, restaurant, bar sau alt tip de locație Horeca, a avut de unde alege, inclusiv pe partea de instalații, umbrire pentru amenajarea teraselor, eficiență energetică, textile și obiecte decorative, siguranță la incendiu etc.

Așa cum au anunțat organizatorii, următoarea ediție a manifestării va avea loc în perioada 9 – 12 aprilie 2020.

De: SpaMagazin | 9 Sep 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.