PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Romhotel 2019 - postevenimentÎn perioada 21 – 24 februarie, a avut loc ediția 2019 a Romhotel - Expoziţia Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, cea mai importantă manifestare autohtonă pentru industria ospitalităţii. Pentru a veni în întâmpinarea investitorilor în domeniul Horeca, am fost prezenți și noi la eveniment, distribuind gratuit reviste participanților. Numărul revistelor distribuite a fost considerabil, deoarece în paralel cu Romhotel s-a desfășurat și cea de-a 41- ediție a Târgului de Turism al României I (TTR) – ediția de primăvară. Aceasta a însemnat un număr mare de vizitatori la stand, persoane care activează în domeniu sau sunt interesate de fenomenul turistic, care au fost bucuroase să găsească la târg informații specializate, specifice industriei, inclusiv despre locațiile de succes pe care le promovăm în paginile publicației noastre. Împreună, cele două evenimente au ocupat ambele pavilioane B1 și B2, nou construit în Complexul Expozițional Romexpo.

 

Timp de patru zile, expozanții și-au prezentat ofertele de produse şi servicii specifice pieţei, precum şi noutăţile apărute în acest domeniu, având posibilitatea de a stabili noi parteneriate și de a le consolida pe cele existente, cu producători şi distribuitori naţionali şi internaţionali. Oamenii de afaceri din Horeca, lanțuri de retail, distribuitori, reprezentanți ai magazinelor cu comerț specific, arhitecți și designeri nu s-au lăsat așteptați. Au putut vedea, testa și negocia achiziții pe câteva segmente importante: echipamente specifice, dotări, mobilier și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food; produse, echipamente și accesorii pentru întreținerea curățeniei și igienei pentru hoteluri și restaurante; sisteme de siguranță, securitate și echipamente electronice pentru structurile de primire și unitățile de alimentație publică. Nu au lipsit propunerile pentru amenajările interioare și exterioare ale acestor unități (mobilier, decorațiuni, finisaje și accesorii etc.), estetica, siguranța și eficiența proprietăților operate fiind tot mai importante pentru a desfășura o activitate profitabilă. 

Au fost prezentate, desigur, echipamentele profesionale recent apărute (de pregătire, servire și depozitarea  a preparatelor culinare și a băuturilor; de producere, direct în unitate, a apei plate și a celei carbogazoase; de asigurare a igienei şi curăţeniei; de întreţinere a reţelelor electrice şi de încălzire a acestor incinte ș.a.m.d.). Manifestările conexe desfășurate la această ediție a târgului au fost fie ateliere culinare și demonstrații (unele avangardiste), fie conferințe de interes adresate specialiștilor, sau programe educaționale susținute de traineri profesioniști.

O prezență importantă la Târgul de Turism (care a reunit în total nu mai puțin de 330 de companii) a fost cea a stațiunilor și hotelurilor balneare, reprezentate de Organizația Patronală a Turismului Balnear din România, domeniu în care se investește continuu în ultimii ani și păstrează în continuare un potențial important de dezvoltare, cu noi construcții și facilități. În acest sens, a fost organizat și un seminar cu titlul „Parteneriat public-privat pentru dezvoltarea turismului balnear românesc”, organizat de OPTBR, unde au fost discutate și aspecte legate de investiții în bazele de sănătate și tratament. La seminar au participat reprezentanți ai Ministerului Turismului, Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Turism și Primăriei Buziaș. Subiectul principal a fost parteneriatul public-privat, având ca temă programul ”Stațiuni Balneare”, coordonat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, prin care atât primăriile, cât și agenții economici din stațiuni balneare, pot accesa fonduri pentru dezvoltare infrastructurii - în acest sens, societățile din stațiuni balneare pot accesa fonduri până la 200.000 euro în pentru lucrări de modernizare, achiziții echipamente prin schema ”de minimis”.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București a susținut de asemenea o expoziție proprie, denumită Expoziția Proiectelor de Hotel, a studenților arhitecți din anul IV de studiu.

Din perspectiva revistei noastre, putem afirma că ne-am atins scopul: am promovat calitatea materialelor și execuției, noile tehnologii de dotare a unei locații Horeca și de realizare a unor construcții eficiente energetic, profesionalismul în abordarea oricărui tip de lucrare.  

Următoarea ediție a târgului Romhotel va avea loc în perioada 20 – 23 februarie 2020.

De: SpaMagazin | 9 Sep 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.