PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Pardoselile UCRETE pentru bucătării și centre Wellness

Pentrusălile de fitness, cabinetele de tratament, Spa sau Wellness, există posibilitatea utilizării unor pardoseli elastice, confortabile, care reduc efortul asupra articulațiilor în timpul mersului. Bucătăriile profesionale sunt zonele cele mai tranzitate, în care igiena și durabilitatea pardoselilor sunt factori estențiali pentru buna desfășurare a activității în condiții de siguranță alimentară. Pentru toate aceste zone, gama de pardoseli speciale UCRETE este soluția optimă, având în vedere capacitatea acestor pardoseli de a fi igienizare la un standard comparabil cu cel al oțelului inoxidabil. Aceste pardoseli sunt continue, fără rosturi și îmbinări, sunt rezistente la toată gama de atacuri chimice și rezistă la descărcări ale lichidelor fierbinți cu temperaturi de până la 150°C.

 

Conform studiilor independente, 80 % din costul total asociat pardoselilor nu este reprezentat de costul de instalare, ci de cheltuielile generate de curățare și întreținere pe întreaga lor durată de viață. În realitate, cheltuielile de mentenanță și curățenie sunt factorii decisivi în controlul costurilor asociate pardoselilor. Cu cât sunt mai durabile și mai ușor de întreținut, cu atât sunt mai reduse costurile. Pe măsură ce durabilitatea și ușurința de curățare cresc, costurile respective sunt diminuate semnificativ. Acest aspect este cu atât mai evident în domeniul hospitality, unde operațiunile de întreținere sunt frecvente și intense.

 

UCRETE în bucătăriile profesionale

Dacă sunteți în căutarea unei pardoseli potrivite pentru proiectul dumneavoastră din alimentație publică (de exemplu bucătăria unui restaurant, fast-food sau catering), din industria alimentară și nu numai, vă puteți baza pe experiența și reputația experților de la Master Builders Solutions-BASF, care de-a lungul mai multor decenii au creat cele mai performante game de produse pentru pardoseli industriale. Dezvoltată la începutul anilor 1970, tehnologia UCRETE reprezintă în fapt primul beton poliuretanic conceput pentru pardoseli expuse atacurilor chimice agresive și temperaturilor ridicate. Timp de peste 40 de ani a rămas alegerea numărul 1 a producătorilor din industria alimentară, chimică și farmaceutică, datorită durabilității demonstrate a acestei tehnologii de pardoseli ”heavy duty”. Toate pardoselile UCRETE sunt dense, impermeabile pe întreaga grosime a acestora, în mod esențial inerte, nedegradabile biologic și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor, reprezent\nd primul sistem de pardoseală pe bază de răşini care a obţinut certificarea HACCP.

 

De peste 40 de ani, UCRETE este alegerea favorită a lanțurilor hoteliere prestigioase, datorită durabilității sale în exploatare, a capacității de igienizare impecabile. În România, bucătăriile Marriott Grand Hotel și IKEA folosesc cu success aceste pardoseli, la fel ca și producători renumiți din industria alimentară (Coca-Cola, Heineken, Ursus, Timișoreana, Angst, Cris-Tim, Jidvei).

 

UCRETE în centre Spa și Wellness

Dincolo de ușurința întreținerii, ori rezistența la agresiuni mecanice, termice sau chimice, o pardoseală pentru centrele Spa și Wellness (inclusiv săli de fitness) trebuie să aibă aderența optimă: nici foarte mică, alunecoasă, nici foarte mare, favorizând împiedicarea. Pentru a reduce la minim riscul de alunecare, împiedicare și cădere, este nevoie de o abordare holistică. Poate fi nevoie de soluții de proiectare sau de o schimbare a practicilor și procedurilor de muncă, dar și de a lua în considerare efectul curățeniei și al încălțămintei. Este necesar un compromis între ușurința la curățare și rezistența la alunecare.

Nu toate zonele au nevoie de același grad de rezistență la alunecare. De aceea, UCRETE vine cu o serie de profile de suprafață disponibile pentru a permite personalizarea pardoselii conform nevoilor individuale ale fiecărui spațiu. Pentru consultanță individuală privind cel mai potrivit tip de profil pentru pardoseala dumneavoastră, puteți contacta expertul local Master Builders Solutions de la BASF.

 

Ce este UCRETE

UCRETE este un sistem de protecție a suprafețelor extrem de durabil ce folosește o tehnologie unică pe bază de rășini, care, de aproape 50 de ani, întrunește și depășește cele mai exigente cerințe privind igiena. Sistemele de pardoseli de uz industrial UCRETE nu conțin solvenți, se întăresc rapid, sunt inodore și au un grad foarte ridicat de rezistență împotriva murdăriei. De asemenea, UCRETE este un produs deja certificat conform standardului de aur Eurofins privind confortul și calitatea aerului din spațiile interioare, pentru emisiile reduse, și este în conformitate cu cerințele AgBB (Comisia germană privind evaluarea produselor pentru construcții în ceea ce privește sănătatea). Este aprobat pentru utilizare în unitățile de producție a alimentelor, care utilizează sisteme de calitate HACCP.

Pardoseala industrială UCRETE este o soluție extrem de rentabilă deoarece durează un timp îndelungat, se instalează rapid și îndeplinește practic toate nevoile ospitalității moderne, reprezentând o serie unică de produse bazate pe rășinile poliuretanice pentru sarcini grele. UCRETE are o reputație de neegalat în privința performanței, construită de-a lungul a peste patru decenii de utilizare în industrii precum cea alimentară, a băuturilor, farmaceutică și chimică.

 

Calități ale pardoselilor industriale UCRETE

·        Durabilitate:rezistență excelentă la impact și uzură, făr a se fisura sau exfolia – multe pardoseli UCRETE aplicate în medii agresive, cu o vechime de 20 – 30 de ani, sunt încă în folosință.

·        Nu prezintă miros, chiar și în cazul aplicării în zonele de procesare a alimentelor, în timpul producției.

·        Aplicare și întărire rapidă, chiar și la temperaturi scăzute; sunt disponibile sisteme care pot fi date în folosință după numai 5 ore la 10 °C, fiind ideale pentru lucrările de renovare.

·        Toleranțe la umiditate: pot fi aplicate pe beton la 7 zile de la turnarea acestuia, fără a fi nevoie de amorse speciale, contribuind astfel la respectarea programului pentru construcțiile urgente.

·        Rezistență la șoc termic: suportă deversări de lichide cu temperaturi de până la 150 °C, inclusiv treceri bruște de la temperaturi negative la cele pozitive (extreme) și invers.

·        Igienă: pot fi curățate la un standard comparabil cu oțelul inoxidabil și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor, ajutând astfel la menținerea standardelor de igienă.

·        Rezistență chimică - de la acizi puternici la substanțe alcaline, grăsimi, uleiuri și solvenți care pot degrada rapid alte tipuri de pardoseli pe bază de rășini; natura foarte rezistentă a pardoselii UCRETE ne asigură că niciun produs de curățare disponibil pe piață nu va deteriora pardoseala.

·        Curățenie și siguranță pentru angajații și produsele dumneavoastră, pentru mediu.

·        Estetică:Sunt disponibile 8 culori standard, diferite grade de texturare (pentru a asigura și o aderență superioară), variante mozaic, cuarț colorat, cu agregat metalic.

 

Certificare Halal

Pardoselile UCRETE din gama de produse Master Builders Solutions®au fost certificate pentru utilizare în cadrul unităților de producție Halal. Procesul de certificare, realizat de Halal Certification Europe, a presupus o examinare detaliată a materiei prime și a furnizorilor la care se apelează pentru fabricarea UCRETE și, de asemenea, auditarea unității de producție a BASF din Redditch, Marea Britanie. „Această aprobare certifică faptul că pardoselile de uz industrial UCRETE sunt în completă conformitate cu cerințele Halal și demonstrează angajamentul nostru în ceea ce privește îndeplinirea tuturor cerințelor clienților noștri”, declară Ian Smith, Director al segmentului de operațiuni globale - Pardoseli, din cadrul BASF.

 

 

Despre divizia BASF de substanțe chimice pentru construcții

Divizia BASF de Substanțe chimice pentru construcții oferă soluții chimice avansate, sub brandul umbrelă global Master Builders Solutions, pentru construcția, întreținerea, reparația și renovarea construcțiilor. Brandul este construit pe mai mult de 100 de ani de experiență în industria de construcții. Portofoliul nostru extins cuprinde aditivi de beton, aditivi pentru ciment, soluții chimice pentru construcții subterane, sisteme de hidroizolare şi etanșare, sisteme de reparare și protecție pentru beton, mortare performante de subturnare, sisteme de pardoseli performante, sisteme de fixare a gresiei, rosturi de dilatare și sisteme de control și soluții pentru protecția lemnului.

Cei aproximativ 6.500 de angajați ai diviziei de Substanțe chimice pentru construcții formează o comunitate globală de experți în domeniul construcțiilor. Pentru a rezolva provocările individuale ale clienților noștri din domeniul construcțiilor de la faza de concepție până la finalizarea unui proiect, apelăm la cunoștințele noastre specializate, la expertiza regională și la experiența dobândită în nenumărate proiecte de construcții din toată lumea. Profităm de tehnologiile globale ale BASF și de cunoștințele detaliate despre nevoile locale de construcții pentru a dezvolta inovații care îi ajută pe clienții noștri să aibă succes și să realizeze construcții sustenabile.

De: SpaMagazin | 21 Feb 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.