PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Profilele Küberit – siguranță și estetică în amenajările interioare


Orice proprietar sau operator de unitate Horeca își dorește ca pardoselile din hotel, restaurant, bar, centru Spa ș.a.m.d. să aibă o durată de viață cât mai lungă. Pentru aceasta va alege niște materiale de calitate, va angaja o echipă de montaj profesionistă și va fi deosebit de atent cum și cu ce va asigura cleaningul și întreținerea pardoselilor respective. Dar nu este suficient. Finisajele, oricât ar fi de performante, au vulnerabilități, în general zonele de trafic intens și cele de delimitare sau de margine. Acolo finisajele cedează deseori, deodată cu întreg sistemul de pardoseală, de aceea rolul profilelor este extrem de important. Profilele, la rândul lor, trebuie să fie de calitate, iar pe acest segment, se poate spune că brandul Küberit este standardul.

 

Planeitatea și lipsa oricărui obstacol la nivelul pardoselii sunt cerințe obligatorii pentru o unitate Horeca, prevăzute prin normative. Este vorba în primul rând despre siguranța oaspeților și a angajaților din locație, pentru care proprietarul sau operatorul este responsabil. Un colț de mochetă ridicat, o placă de ceramică desprinsă, o muchie de treaptă lipsită de aderență pot avea consecințe neplăcute pentru toți. De asemenea, un profil de trecere ieșit mult în exterior, fixat defectos sau alunecos poate deveni cauza unor accidente. Este important ca un profil de pardoseală să își facă datoria fără a influența tranzitul lin de pe un tip de pardoseală pe alta. Cărucioarele, gheridoanele, mobilierul pe rotile trebuie mișcate de asemenea fără a simți diferențele de nivel, fără teama că pardosela va ceda în zonele critice, sub o greutate mai mare. Toate aceste lucuri par lipsite de importanță la început, dar devenim conștienți de ele când apar situații limită, neprevăzute. Rolul profilulelor de pardoseală este să fie evitat neprevăzutul, să ne putem bucura doar de designul lor, care poate înnobila suprafața respectivă.

Acestea sunt utile când se face trecerea de la un tip de pardoseală la altul – de exemplu când se trece de la marmura din restaurant la pardoseala textilă din lobby, sau la o pardoseală elastică în centru Wellness. Mai sunt utile la marginea pardoselii, în zona unde stratul final nu trebuie să se termine brusc la perete, având nevoie de un spațiu de dilatare, în ultimă instanță de o delimitare cu rol estetic. De asemenea, rosturile de dilatare ale stratului suport trebuie să se regăsescă și la nivelul pardoselii, pentru a fi eliminate tensiunile care duc la deteriorarea întregului sistem. Scările trebuie să asigure maxim de siguranță și multe accidente se petrec din cauza muchiilor de treaptă nesigure sau alunecoase. Alte zone critice sunt pereții și colțurile acestora, cu precădere în zonele inferioare, mai expuse. În timp, prin frecare, lovire, întreținere curentă sau prin simpla atingere, orice tip de finisaj își pierde efectul decorativ. Odată cu stratul final, se pot distruge și straturile sistemului de pardoseală sau, în cazul pereților, straturile de nivelare – glet, tencuială, gips-carton etc.

Profilele Küberit, mai discrete sau mai evidente, protejează cu mare eficiență toate aceste zone sensibile, având o durată de viața extrem de lungă, atât datorită materiilor prime folosite, cât și modului de proiectare. Un profil Küberit înseamnă decenii de testare, de dialog cu beneficiarii și montatorii, de efort susținut în a inova și a simplifica tehnica de montaj. În faza de execuție reprezintă un real ajutor pentru aplicator, care obține o lucrare mai sigură, mai rapidă și de o rigoare ireproșabilă. Cât despre rolul lor decorativ... nu avem decât cuvinte de laudă. Specialistul în amenajări le poate integra uşor în designul general, în finisajul pardoselilor sau pereților, folosindu-le ca accente decorative.

Realizate din aluminu, alamă sau oțel inoxidabil, acestea pot avea la exterior un finisaj din această gamă, dar există și posibilitatea personalizării cu ajutorul tiparului digital. Puteți opta pentru decoruri de înaltă calitate, produse cu cele mai noi tehnologii de tipar digital, realizate individual pentru profilurile din aluminiu și celelalte sisteme brevetate; pentru a fi incluse în clasele superioare de rezistență la abraziune AC3, AC4 și AC5, ele sunt  acoperite cu o peliculă protectoare specială. În general, profilele Küberit sunt rezistente nu doar la sarcini mecanice mari ci și la agresiuni chimice, umiditate, pătare, temperaturi excesive.

 

Profile rotunjite, speciale pentru SPA

Profilele rotunjite pentru margine de treaptă, având și inserții care asigură o mai bună aderență (cu rol decorativ în egală măsură), sunt potrivite spaţiilor unde se pune accent pe siguranța traficului, evitându-se alunecarea și rănirea în colțuri ascuțite. Ultimele game lansate, din aluminiu cu aspect de oțel inoxidabil sau argintiu, au fost concepute pentru straturi finale cu grosime de până la 3 mm (PVC sau LVT de pildă). Aceste modele au fost proiectate în urma schimburilor de impresii cu clienţii (hotelieri, proprietari de birouri etc.), dar şi cu montatorii, care cu ajutorul acestor profile pot rezolva mult mai rapid problemele unei scări ce poate deveni periculoasă.

 

Protejați colţurile!

Cu ajutorul colţarelor de protecţie robuste cu aspect de oţel inoxidabil, lucrările de renovare consumatoare de timp vor deveni mult mai rare, poate inexistente până la o nouă reamenajare. Datorită fixării solide, cu șuruburi sau prin lipire, profilul devine un reper și un element de siguranță pentru finisaj. Marginile pot fi de 20 x 20 mm sau 30 x 30 mm, garantând o priză optimă atât cu peretele, cât și cu finisajul (poate fi integrat în glet fără probleme). Tapetul

sau finisajul pot avea grosimea de 1 mm, sau chiar 1,5 mm, integrând perfect designul profilului în aspectul general al peretelui. Profilul are o lungime de 2,7 m, permițând montajul dintr-o singură bucată, pentru o cameră de înălțime obișnuită. La cerere sunt disponibile colţare de calitate ridicată pentru protecţia colţurilor cu margini retezate, aşa-numitele ”coroane de 45°”.

 

Profile de tip rampă

Profilele de tip rampă au fost gândite pentru spații în care sunt transportate greutăți pe mici vehicule cu roți (cărucioare, gheridoane, mașini de curățenie, dulapuri mobile etc.). Fixate

pe stratul suport cu șuruburi sau prin lipire, aceste profile preiau cu succes micile diferențe de nivel dintre pardoselii, prevenind, în același timp, împiedicarea trecătorilor. Sunt realizate din aluminiu, au o lăţime de 80 mm şi pot fi montate pardoseli finite cu grosime de până la 15 mm.

Acestea pot delimita pardoseli de acelaşi tip, ca şi pardoseli de natură diferită, aşa cum se întâmplă deseori, marcând în mod elegant trecerea între diferite materiale. Rezistenţa lor

este garantată.

 

Flexibilitate în amenajări

Există și profile ușoare pentru vopsele decorative, tencuieli, tapet sau panouri cu grosime de până la 2 mm, care se pot prelucra ușor şi rapid. Colţurile exterioare şi interioare, precum şi profilele de separare sunt disponibile în fiecare caz, în variantele neperforat sau perforat. Varianta rotunjită a profilelor de protecție colțuri exterioare este mai potrivită în comparaţie cu cea clasică în unghi drept. O folie ataşată din fabrică pe suprafaţa vizibilă protejează profilul împotriva deteriorărilor în timpul montajului. La nevoie, datorită locurilor de îndoire predeterminate, profilele se pot adapta la eventualele sinuozități ale peretelui.

Aceste profile sunt disponibile în varianta eloxată, argintii, aurii sau cu aspect de inox periat fin, respectiv în varianta vopsite în câmp electrostatic, albe sau negre. În cazul unui design cu tapet, zugravul poate utiliza profilele ca reper de margine, astfel că poate executa ușor tăierea perfectă a finisajului la margine. Indiferent cum se utilizează profilul, la colţurile camerei, la glafuri sau la separarea suprafeţelor mari de perete, acestea reprezintă o protecţie sigură a marginilor şi colţurilor în orice situaţie.

 

***

Produse Küberit ce pot fi utilizate în industria Horeca:

-          Profile de trecere între diverse tipuri de pardoseli

-          Profile de protecție pentru muchiile de trepte

-          Profile tip rampă sau de trecere la diferență de nivel

-          Profile pentru rosturi de dilatare

-          Plinte

-          Profile care se pot curba

-          Profile pentru muchiile interioare sau exterioare ale pereților

-          Elemente de decor (bare pentru scară, opritoare). 

 

 

Küberit Profile Systems GmbH & Co. KG

În calitate de principal producător de profile pentru pardoseli, protecție muchii de trepte și pereți la nivel mondial, Küberit reprezintă 155 de ani de calitate şi progres. Satisfacția clienţilor, perfecțiunea, inovația și păstrarea tradiției sunt parte integrantă a filozofiei corporative Küberit. Investițiile constante în cele mai noi tehnologii și certificări garantează o calitate ridicată a produselor și serviciilor. Küberit este primul productor de profile certificat în conformitate cu DIN EN ISO 9001: 2015, din septembrie 2016. 

 

 

www.kuberit.com

De: SpaMagazin | 9 Sep 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.