PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Profilele Küberit: rezistență, stil și estetică pentru hotel și Spa

Lider mondial în domeniul sistemelor de profile pentru pardoseli, protecția muchiilor de scări și pereți, Küberit Profile Systems GmbH & Co se adresează arhitecților, constructorilor și investitorilor. În domeniul hoteluri-restaurante-cafenele (HoReCa), profilele Küberit se impun prin calitate, siguranță la traficare, durată lungă de viață și design deosebit. Cei 155 de ani de experiență în fabricarea profilelor au fost permanent marcați de inovații și optimizări tehnologice care eficientizează procesul de montaj, cresc gradul de protecție al finisajelor, conferă spațiilor amenajate mai multă eleganță și distincție.

Accente perfect integrate

În timp, prin frecare, lovire, întreținere curentă sau prin simpla atingere, orice tip de finisaj își pierde efectul decorativ, și asta mai cu seamă în zonele sensibile, sau puternic solicitate: margini, colțuri, muchii. Odată cu stratul final, se poate distruge și stratul de nivelare – glet, tencuială, gips-carton etc. Profilele Küberit, mai discrete sau mai evidente, protejează, cu mare eficiență, toate aceste zone sensibile. Aceste profile au și un important rol decorativ, estetic, iar în faza de execuție reprezintă un real ajutor pentru aplicator, care obține o lucrare mai sigură, mai rapidă și de o rigoare ireproșabilă.
Pentru spațiile cu un grad de uzură ridicat, precum hoteluri, pensiuni, restaurante sau baruri, dar și în spitale sau cămine pentru seniori, cabinete medicale şi clădiri publice,  consecințele utilizării și întreținerii frecvente pot fi atenuate mult cu ajutorul profilelor profesionale Küberit. Specialistul în amenajări le poate integra uşor în designul general, în finisajul pereților folosindu-le ca accente decorative.

Profile rotunjite special pentru SPA

Profilele rotunjite pentru margine de treaptă, având și inserții care asigură o mai bună aderență (cu rol decorativ în egală măsură), sunt potrivite spaţiilor unde se pune accent pe siguranța traficului, evitându-se alunecarea și rănirea în colțuri ascuțite. Ultimele game lansate, din aluminiu cu aspect de oțel inoxidabil sau argintiu, au fost concepute pentru straturi finale cu grosime de până la 3 mm (PVC sau LVT de pildă). Aceste modele au fost proiectate în urma schimburilor de impresii cu clienţii (hotelieri, proprietari de birouri etc.), dar şi cu montatorii, care cu ajutorul acestor profile pot rezolva mult mai rapid problemele unei scări ce poate deveni periculoasă.

Protejați colţurile!

Cu ajutorul colţarelor de protecţie robuste cu aspect de oţel inoxidabil, lucrările de renovare consumatoare de timp vor deveni mult mai rare, poate inexistente până la o nouă reamenajare. Datorită fixării solide, cu șuruburi sau prin lipire, profilul devine un reper și un element de siguranță pentru finisaj. Marginile pot fi de 20 x 20 mm sau 30 x 30 mm, garantând o priză optimă atât cu peretele, cât și cu finisajul (poate fi integrat în glet fără probleme). Tapetul sau finisajul pot avea grosimea de 1 mm, sau chiar 1,5 mm, integrând perfect designul profilului în aspectul general al peretelui. Profilul are o lungime de 2,7 m, permițând montajul dintr-o singură bucată, pentru o cameră de înălțime obișnuită. La cerere sunt disponibile colţare de calitate ridicată pentru protecţia colţurilor cu margini retezate, aşa-numitele “coroane de 45°”.

Profile de tip rampă

Profilele de tip rampă au fost gândite pentru spații în care sunt transportate greutăți pe mici vehicule cu roți (cărucioare, gheridoane, mașini de curățenie, dulapuri mobile etc.). Fixate pe stratul suport cu șuruburi sau prin lipire, aceste profile preiau cu succes micile diferențe de nivel dintre pardoselii, prevenind, în același timp, împiedicarea trecătorilor – ceea ce poate reprezenta o reală problemă pentru operatorul unui hotel sau restaurant. Sunt realizate din aluminiu, au o lăţime de 80 mm şi pot fi montate pardoseli finite cu grosime de până la 15 mm.
Acestea pot delimita pardoseli de acelaşi tip, ca şi pardoseli de natură diferită, aşa cum se întâmplă deseori, marcând în mod elegant trecerea între diferite materiale. Rezistenţa lor este garantată.

Prelucrare facilă

Există și profile ușoare pentru vopsele decorative, tencuieli, tapet sau panouri cu grosime de până la 2 mm, care se pot prelucra ușor şi rapid. Colţurile exterioare şi interioare, precum şi profilele de separare sunt disponibile în fiecare caz, în variantele neperforat sau perforat. Varianta rotunjită a profilelor de protecție colțuri exterioare este mai potrivită în comparaţie cu cea clasică în unghi drept. O folie ataşată din fabrică pe suprafaţa vizibilă protejează profilul împotriva deteriorărilor în timpul montajului. La nevoie, datorită locurilor de îndoire predeterminate, profilele se pot adapta la eventualele sinuozități ale peretelui.
Aceste profile sunt disponibile în varianta eloxată, argintii, aurii sau cu aspect de inox periat fin, respectiv în varianta vopsite în câmp electrostatic, albe sau negre. În cazul unui design cu tapet, zugravul poate utiliza profilele ca reper de margine, astfel că poate executa ușor tăierea perfectă a finisajului la margine. Indiferent cum se utilizează profilul, la colţurile camerei, la glafuri sau la separarea suprafeţelor mari de perete, acestea reprezintă o protecţie sigură a marginilor şi colţurilor în orice situaţie.

Gama de profile Küberit ce pot fi utilizate în industria Horeca este impresionantă:
-    Profile de trecere între diverse tipuri de pardoseli
-    Profile de protecție pentru muchiile de trepte
-    Profile tip rampă sau de trecere la diferență de nivel
-    Profile pentru rosturi de dilatare
-    Plinte
-    Profile care se pot curba
-    Profile pentru muchiile interioare sau exterioare ale pereților
-    Elemente de decor (bare pentru scară, opritoare).

Profile Systems GmbH & Co. KG

În calitate de principal producător de profile pentru pardoseli, protecție muchii de trepte și pereți la nivel mon dial, Küberit reprezintă 155 de ani de calitate şi progres. Satisfacția clienţilor, perfecțiunea, inovația și păstrarea tradiției sunt parte integrantă a filozofiei corporative Küberit. Investițiile constante în cele mai noi tehnologii și certificări garantează o calitate ridicată a produselor și serviciilor. Küberit este primul productor de profile certificat în conformitate cu DIN EN ISO 9001: 2015, din septembrie 2016.

De: SpaMagazin | 21 Feb 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.