PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Tubulaturi pentru ventilație și climatizare URSA AIRFie că este vorba despre un centru Spa / Wellness, o bucătărie, sală de conferințe, subsol sau orice altă zonă a hotelului sau unității balneare, care funcționează datorită unor echipamente complexe pentru climatizare sau ventilație, de capacitate mai mică sau mai mare, transportul aerului și evacuarea aburilor trebuie să se facă prin canale și tubulaturi de calitate, realizate din materiale performante. Să încercăm să uităm tubulaturile simple din tablă, fără nicio altă optimizare. Vă propunem în acest sens soluția URSA AIR, care asigură etanșeitate și tirajul corespunzător, lucruri care se obțin doar prin conservarea energiei fluidului transportat, deci fără transfer de căldură de-a lungul traseului. În caz contrar, sistemele pot deveni ineficientente, greoaie, surse de dificultăți tehnice cronice.

 

Sistemele fonoizolante și termoizolante din vată minerală sau vată de sticlă, utilizate în lucrările de construcții și modernizări pentru acoperirea instalațiilor, sunt cu atât mai utile în cazul hotelurilor, care trebuie să își gestioneze foarte bine bugetele alocate energiei și asigurării unui grad satisfăcător de confort, fără migrația necontrolată a mirosurilor ori a zgomotelor nedorite.

Gama de tubulaturi URSA AIR reprezintă cea mai bună soluţie pentru construcția canalelor de ventilaţie şi climatizare, fără transferuri de energie pe traseu și în condițiile de silențiozitate extrem de necesare unui hotel, pensiune, restaurant, bar etc. Cu siguranţa conferită de utilizarea unor materiale incombustibile, sistemele pe bază de vată minerală URSA AIR îmbină excelentele calităţi de termoizolare şi fonoizolare, fiind în conformitate cu exigențele RITE (Regulamentul Instalațiilor Termice pentru Construcții din Spania). Datorită înaltei rezistenţe termice a produselor, sunt îndeplinite de asemenea cerinţele normativului UNE EN 14.303. Vata minerală este un excelent material absorbant al undelor sonore, ceea ce aduce o optimizare radicală a acusticii instalațiilor, fără vibrații metalice; cele mai performante sunt tubulaturile URSA AIR Zero, care asigură maximum de silențiozitate. În ceea ce priveşte reacţia la foc, sunt disponibile atât produse încadrate în euroclasa B S1 d0, cât şi produse incombustibile, clasa A2 s1 d0, graţie acoperirilor ignifuge şi naturii incombustibile a materialului de bază (vata minerală).

 

Sistemul URSA AIR are la bază diverse tipuri de plăci tip ”sandwich”, formate din două folii de aluminiu special cu un strat de vată minerală la mijloc. Cu ajutorul acestora, tubulatura se confecționează direct pe șantier; astfel se reduc costurile instalațiilor de ventilație cu până la 30%, prin prețul materialului și prin reducerea cu aproape jumătate a timpului de montaj al tubulaturii. Pentru tubulatura clasică din tablă, după faza de proiectare urmează confecționarea în fabrică, transportul (destul de voluminos), respectiv un montaj complicat, mai ales la zonele cu secțiuni mari, unde greutatea pieselor este semnificativă. În plus, sunt necesare vizitele dese în șantier, pentru măsurarea pieselor speciale. ”În cazul tubulaturii realizate cu URSA AIR, toate aceste faze sunt eliminate, iar greutatea însumată este foarte mică. Plăcile sunt aduse direct pe șantier, iar echipa de montatori croiește și customizează pe loc tubulatura, punând-o apoi pe poziție într-un timp foarte scurt” – arată domnul Sorin Pană, Director Comercial URSA România.

Sistemele URSA AIR includ toate componentele și accesoriile pentru a realiza o tubulatură completă; toate plăcile sunt cașerate din fabricație și au falțuri exterioare și interioare care asigură îmbinări perfect etanșe. De asemenea, acoperirile produselor URSA reduc la minim depunerea impurităţilor în interiorul canalelor de ventilaţie, păstrând curăţenia în instalaţii, iar vata minerală nu oferă suport nutritiv pentru proliferarea ciupercilor sau a bacteriilor. În plus, suprafeţele interioare ale produselor sunt tratate antimicrobian, împiedicând dezvoltarea coloniilor bacteriene prin depunerea de particule organice.

Sistemul prezentat aici asigură un montaj rapid și uşor, plăcile fiind decupate cu precizie, în special atunci când sunt folosite uneltele și cuţitele EASY TOOL. Suprafaţa plăcilor este protejată cu acoperiri de calitate, ceea ce permite o manipulare optimă.

 

Un edificiu important din România care beneficiază de tubulatră URSA AIR este Teatrul de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București, proiect la care s-au folosit aproximativ 7.000 de metri pătrați de material URSA AIR. ”Datorită calităților acestui produs și a profesionalismului specialiștilor în montaj a distribuitorilor URSA, nu au existat probleme la realizarea instalației de ventilare a teatrului, timpul de execuție fiind apreciat ca foarte bun” – arată domnul Sorin Pană, Director Comercial Ursa România.

 

 

URSA România

Bd. Ficusului nr. 14A, Sector 1, București

Tel.: 0040 21 269 0663

Fax: 0040 21 269 0664

E-mail: assistance.romania@uralita.com

www.ursa.ro

 

 

De: SpaMagazin | 3 Oct 2018

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.