Balnear, Wellness și relaxare la Băile Olănești: Hotel TISA

Tisa Resort, Baile Olanesti

Complexul TISA Spa Resort din Băile Olănești și-a deschis porțile în iunie 2016, ca unul dintre cele mai mari resorturi din Oltenia și având cel mai mare centru wellness din această regiune cu o îndelungată tradiție în industria ospitalității. Situat în centrul stațiunii, aproape de izvoare și înconjurat de pădure, Hotelul Tisa*** aduce această locație în modernitate printr-un concept care face acea legătură, atât de căutată în întreaga lume, dintre balnear și wellness, dintre sănătatea oferită de factorii terapeutici naturali locali și proceduri aduse la un nivel superior al rafinamentului.

Conceptul a păstrat în atenție resursele tradiționale, baza de tratament amenajată aici folosind atât crenoterapia ce are la bază apele sulfuroase, iodurate, calcice, clorurate etc., cât și proceduri terapeutice asociate eficiente, testate și standardizate în domeniu: magnetoterapie, termoterapie, ultrasonoterapie, pneumoterapie, masaje, electroterapie, electro-hidroterapie, saune, aerosoli, kinetoterapie și hidro-kinetoterapie.

Dar ceea ce individualizează complexul este ideea unui Spa modern, generos ca spațiu și dotări, gândit să ofere o variantă autohtonă a wellness-ului apelând la dotări de ultimă oră și concepte, plante și produse specifice românești. Cei peste 4.000 mp ai construcției sunt împărțiți judicios pentru a oferi atât relaxare, cât și o dispoziție tonică, bazată pe socializare, împreună cu familia sau prietenii, ținta fiind starea de bine pentru oaspeți de toate vârstele.

Zona Aquaeste un spațiu interior și exterior cu 19 opțiuni de activități acvatice: 4 tobogane de apă, piscină pentru înot, piscină pentru agrement cu 3 bazine ludice (cu jeturi de apă, cascade, lazy river, fotolii de hidromasaj), 3 piscine pentru copii, loc de joacă și grădiniță pentru copii, terase pentru plajă, Spa boutique, terasă panoramică cu 4 jacuzzi-uri, cabine de cuplu cu duș Vichy și hidroterapie.

În zona Thermarium, sunt la dispoziția oaspeților saune (cu infraroșu, finlandeză, aroma-sauna), salină, dușuri emoționale, frigidarium, baie Kneipp, tepidarium, fotolii termale, ciubăr, hammam turcesc, hammam marocan, dar și Parenie Venik - de inspirație rusească, un tratament prezent pentru prima oară în România; oaspeții pot beneficia inclusiv de o cameră VIP cu jacuzzi, unde designul și serviciile sunt plasate în zona high-end. Nu în ultimul rând, trebuie menționate cabinetele pentru proceduri, sala de fitness dotată cu aparatură Technogym și sala de jocuri de agrement. Pe terasa de la ultimul etaj a centrului Spa se poate face yoga (capacitate de peste 100 de persoane), la același nivel existând și o sală spațioasă interioară, potrivită pentru evenimente sau activități de tip yoga/aerobic (de asemenea peste 100 de persoane).

Găzduireaeste asigurată de Hotel TISA, care vine în întâmpinarea oaspeților cu 71 de camere (54 duble standard, 9 duble deluxe, 4 duble executive și 4 apartamente). Împreună cu sala de conferințe cu 120 de locuri, restaurantul de 180 de locuri și barul cu terasă deschisă, se conturează un resort ce poate oferi ospitalitate de diverse tipuri, de la sejururi pentru relaxare și tratament la evenimente corporate sau private.


Un autentic Herbal Spa

Complexul capătă o individualitate aparte datorită conceptului de ”Herbal Spa”, concretizat în ceea ce a fost denumit ”Casa Naturii”. Se poate vorbi astfel de un Spa vernacular și fusion în același timp, ceea ce poate fi considerat din start un avantaj competitiv, o atracție pentru turiștii români și străini.

Trebuie să învățăm din echilibrul cu care natura își urmează cursul și să beneficiem de tot ceea ce are ea de oferit. Așa cum ciclurile anotimpurilor regenerează anual lumea înconjurătoare, la fel și corpul uman are capacități de regenerare care trebuie activate. Urmând această concepție, programele Spa aflate sub semnătura TISA își confirmă rădăcinile în ritmurile ciclice ale Olteniei”, specifică Ioana Rebenciuc, Managing Director al grupului Tisa.

Programele au la bază așadar proceduri tradiționale românești inspirate din natură și transpuse în prezent, echipa de management împreună cu firma de consultanță alegând să lucreze predominant cu branduri românești în crearea meniului de terapii. Colecția de tratamente”Farmacia Naturii”se bazează pe extracte de plante românești ca roiniță, busuioc, salvie sau geranium, care se regăsesc în meniu sub formă de băi de plante și cataplasme. Terapiile poartă nume ca ”Ritualul Reginei Maria”(cu extract de violete, parfumul preferat al reginei), ”Coloana Infinitului”- o terapie pentru spate cu nămol sapropelic, ”Aromaremediu”,”Pasărea Măiastră”sau ”Tinerețe fără bătrânețe”, toate capitalizând proprietățile farmaceutice ale extractelor de plante, nămolului pur, algelor și celorlalte ingrediente active.

Tratamentele Spa aduc în prim-plan fitoterapia, o știință străveche adusă în modernitate, ce întrebuințează tratamentul cu plante în regenerarea țesuturilor, îmbunătățirea funcțiilor diverselor organe, detoxifiere sau optimizarea imunității organismului. Plantele de origine controlată sunt considerate sursa primară a terapiilor, TISA Spa Resort punând accent pe respectarea și valorificarea naturii și a culturii locale. Procedurile, aplicate de terapeuți bine pregătiți, sunt dedicate tuturor vârstelor, dar mai ales celor cu o viață activă și uneori stresantă, care doresc redobândirea echilibrului emoțional și al sănătății fizice. Iată câteva dintre acestea:

 1. Terapii cu ierburi și flori tămăduitoare – presupun masaje în cadrul cărora se folosesc săculeți aromatici, pregătiți de către terapeuți în trei variante: Tratament Calmant (valeriană, sulfină, flori de tei), Tratament Antistress (sulfină, flori de nuc, obligeană, sovârv) și Tratament Detox (rostopască, salvie, busuioc, trei-fraţi-pătaţi, salvie, tei). Este interpretarea românească a masajului tailandez Luk-Pra-Kob, ce are ca scop restabilirea de-a lungul unei ședințe de 50 de minute a echilibrului minte-suflet-corp.

 2. Aromaremediu Ritual Scrub – această terapie constă în alegerea unui scrub de lavandă pură sau a unui potpourri de esenţe de ceai, urmată de hidratare cu unt de shea, prin masaj. Principalul beneficiu al acestui tratament de 40 de minute este redarea strălucirii pielii prin îndepărtarea celulelor moarte.

 3. Cataplasme & Prișnițe – cu ajutorul unui săculeț de plante-tratament, aplicat local, sub formă uscată (încălzit în prealabil) sau utilizând un decoct (fierberea săculețului), are rol antiinflamator, analgezic sau imunostimulator. Principalele plante utilizate sunt: nalbă, tătăneasă, brusture, seminţe de in, mărul-lupului, rostopască, salvie. Specialiștii recomandă utilizarea acestei terapii timp de 15 minute ca tratament complementar masajului sau tratamentului corporal, cu aplicare pe zonele afectate.

 4. Armonia – este o terapie de purificare pe bază de bitter suedez și cuprinde următoarele etape: baie - infuzie cu bitter suedez, gomaj, masaj tonic cu unt de shea și tinctură suedeză. Principalele efecte al acestei terapii (90 de minute) sunt: anti-aging, protecție a ADN-ului, hrănire cu substanțe nutritive, detoxifiere și regenerarea țesuturilor.


Despre Băile Olănești

Băile Olănești reprezintă un brand autentic în peisajul balnear românesc, istoria acestui loc fiind legată de ”izvoarele de aur” - izvoarele tămăduitoare care coboară din munții și dealurile dimprejur către valea râului cu același nume. Se pot spune multe despre cum a evoluat stațiunea, începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea, când au început să sosească aici, pe moșia clucerului Toma Olănescu, tot mai mulți oameni încrezători în binefacerile apelor minerale (Tudor Vladimirescu și prietenii lui fideli sunt exemple demne de amintire) și până în perioada de glorie a turismului balnear românesc din cea de-a doua parte a secolului trecut.

Poziționată într-o depresiune subcarpatică, în nord-estul Olteniei, cu veri răcoroase și ierni blânde, stațiunea Băile Olănești și-a dobândit renumele de-a lungul deceniilor datorită izvoarelor cu proprietăți curative miraculoase, care se găsesc numai în acest loc privilegiat. Aici există 30 de ”Izvoare tămăduitoare” de natură sulfuroasă, sulfatată, iodurată, calcică și bromurată, cu rezultate terapeutice deosebite în tratamentul bolilor de rinichi, stomac, vezică biliara, diabet, alergii și multe altele. Băile Olănești ocupă locuri fruntașe printre stațiunile din România în privința numărului de izvoare, concentrația substanțelor benefice din ape și varietatea elementelor din compoziție. Apele minerale au primit medalia de aur la Expoziția Internațională de la Viena în 1873, plasând această stațiune, prin capacitățile curative recunoscute ale izvoarelor, alături de stațiuni balneare renumite precum Evian, Thonon, Karlsbad, Vittel, Baden, Aix-les-Bains.


Turiștii aleg Băile Olănești pentru a beneficia de cure cu ape minerale ce pot trata multiple afecțiuni:

 • Afecțiuni digestive (esofagite, gastrite cronice hipoacide sau hiperacide, duodenite cronice, ulcer cronic, enterocolopatii cronice nespecifice, stomac operat);

 • Afecțiuni renale sau urinare: pielonefrită, glomerulonefrită;

 • Afecțiuni cronice ale ficatului și căilor biliare (dischinezie , colecistită necalculoasă/ calculoasă, cu calculi nemobilizabili, tulburări după ficat operat - colecistoctemie, pancreatită;

 • Afecțiuni respiratorii (rinosinuzite cronice alergice, bronșită cronică astmatiformă, astm bronșic alergic, noxe profesionale, stări după pneumopatii microbiene netuberculoase sau virolice, bronșite cronice, traheobronșite cronice, bronșectazie);

 • Afecțiuni metabolice și de nutriție (diabet zaharat, dislipidemii, hiperuricemii, gută, obezitate);

 • Afecțiuni dermatologice (psoriazis, ihtioze incipiente, keratodermii, eczeme cronice, neurodermite, dermatite seboreice, acnee, piodermite);

 • Afecțiuni alergice (de diferite tipologii - alimentare, medicamentoase, bacteriologice - și cu manifestări diferite - respiratorii, digestive, cutanate, urticarii cronice, prurituri, dermite alergice de contact, eczeme profesionale);

 • Boli profesionale (intoxicații cu metale grele: Pb, Hg, As);

 • Afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială, arteropatii periferice);

 • Afecțiuni asociate (afecțiuni reumatismale degenerative, afecțiuni reumatismale abarticulare, stări posttraumatice, osteoporoză, boli ale sistemului nervos periferic, pareze, paralizii, nevroză astenică);

 • Afecțiuni endocrine (afecțiuni ginecologice cronice)


Hotelul TISA pune la dispoziția oaspeților o bază de tratament modernă cu medic balneolog propriu.


Hotel TISA este o investiție consistentă, de circa 5,5 milioane euro, începută în 2014 și cofinanțată cu ajutorul fondurilor europene. Inițiativa aparține grupului TISA, cu o experiență de peste două decenii în ospitalitate, din care mai fac parte Casa TISA și Vila TISA din Băile Olănești, repectiv Vila TISA din Ocnele Mari. Acestea însumează, împreună cu hotelul prezentat aici, un număr de circa 200 de locuri de cazare și servicii variate, cu o bază de tratament modernizată, Wi-Fi, restaurante și zone de relaxare. Grupul Tisa asigură servicii turistice de calitate primind cu multă căldură oaspeți români și din întreaga lume. În prezent, spațiile sale de cazare oferă certudinea unei experiențe de călătorie plăcute și valoroase, cu accent pe recuperare balneo-fizioterapeutică și de relaxare.


Info

Hotel Tisa

Str. Libertății nr. 2A, Băile Olănești, Jud. Vâlcea

Tel: 004 0250 775 113, 004 0754 888 093

E-mail:contact@tisa.ro

www.tisa.ro

De: SpaMagazin | 21 Iun 2017

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.