PISCINE SPAWELLNESSCENTRE BALNEARE

Spa Magazin

Prezenți la RIFF 2015

RIFF 2015Expoconferința internațională de arhitectură RIFF 2015 a reunit în zilele de 26 și 27 octombrie, la Radisson Blu Hotel din București, peste 500 de participanți, evenimentul fiind susținut de circa 70 de speakeri din 10 țări. Au participat arhitecți, contractori, producători de materiale pentru construcții, personalități din mediul academic și reprezentanți ai organizațiilor profesionale (peste 40% dintre aceștia venind din afara Capitalei) pentru a asista la peste 100 de prelegeri, dezbateri, discuții și paneluri tematice. Manifestarea a beneficiat de asemenea de suportul Ordinului Arhitecților din România, inclusiv prin domnul Șerban Țigănaș, chairman al dezbaterilor, iar arhitecții invitați au fost membri ai acestei organizații, cu drept de semnătură. Revista Spa Magazin a fost promovată și distribuită în cadrul evenimentului, participanții având astfel ocazia de a remarca ultimele noutăți și trenduri din zona Spa / Wellness / Hospitality, cu atât mai mult cu cât această ediție Riff a mizat pe expuneri cu temă adiacentă, specializată – așa-numitele ”fringe events”. Invitații conferinței au comunicat atât direct, în cadrul expunerilor sau informal, în zona de lobby, cât și cu ajutorul unei platforme interactive care a facilitat dinamizarea dezbaterilor și a comunicării, accesibilă tuturor celor prezenți.

O temă importantă a fost arhitectura rurală contemporană și sustenabiltatea spațiului construit la sate, dar au fost prezentate desigur și proiecte ultramoderne, precum Institutul Național al Grafenului din Manchester (câștigător la RIBA London Awards 2014), sau Filarmonica din Szczecin – Polonia, care a câștigat premiul Mies van der Rohe Award 2015.

Printre proiectele prezentate de arhitecți consacrați, sau câștigători ai celor mai recente ediții ale concursurilor internaționale și naționale de arhitectură, am remarcat Hebil 157 Houses (locația: Bodrun – Turcia), aparținând biroului Aytaç Architects, care a câștigat Premiul Internațional de Arhitectură 2014 de la Chicago Athenaeum și Premiul Asociației Americane a Arhitecților Peisagiști în 2013. Marcat de prezența unui vulcan din apropiere, dar și de proximitatea mării, proiectul a țintit relaxarea, împăcarea cu forțele naturii, efect obținut cu ajutorul unor largi suprafețe transparente: vitraje largi care se prelungesc cu ajutorul unor piscine generoase.  

Dintre proiectele autohtone, menționăm „Stejarii Country Club” de lângă București și pensiunile ”Carmen Sylva”, respectiv”Delta Boutique”, din Delta Dunării, premiate la ultima ediție a Anualei de Arhitectură din București, despre care am vorbit și în ediția precedentă a revistei.

De: SpaMagazin | 22 Dec 2015

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.