URSA GLASSWOOL TSP: hoteluri cu un confort acustic ireproșabil

Ursa izolatii foniceIzolarea fonică a pardoselilor este recomandată de toți specialiștii în acustica construcțiilor, cu atât mai mult în domeniul hotelier. Obiectele căzute pe pardoseală, zgomotele de pași care străbat clădirea pe verticală, sunetele de diverse tonalități care ajung de la un etaj la altul strică ceea ce caută fiecare oaspete: liniște și relaxare. Totul se poate rezolva cu un simplu strat de vată minerală de sticlă, peste care se toarnă o șapă în sistem de dală flotantă. Este genul de lucrare care poate fi abordat atât în faza de construcție a imobilului, cât și ulterior, atunci când se renovează. Densă, suficient de rezistentă la compresiune pentru a face față solicitărilor zilnice, aceasta absoarbe sunetele nedorite, protejându-l pe cel de dedesubt, și în plus asigură o izolare termică bine-venită pentru confort și economia de energie.

 

URSA GLASSWOOL TSP reprezintă plăci din vată minerală de sticlă, de mare densitate, recomandate şi folosite în special pentru izolarea termică şi fonică (la zgomotul de impact) a pardoselilor cu dală flotantă, inclusiv pentru sistemele de încălzire în pardoseală, şi pot fi acoperite cu orice tip de strat final: plăci ceramice, mochetă, parchet, PVC ş.a.m.d.. Fiind vorba despre un produs din vată minerală de sticlă, are un comportament excelent la foc şi, datorită densităţii mari şi compresibilităţii reduse sub sarcină, este folosit inclusiv pentru pardoseli de trafic intens.

URSA GLASSWOOL TSP este unul dintre cele mai performante produse de acest gen de pe piața europeană, prezent și în România de câțiva ani. Calitățile lui au fost valorificate în numeroase proiecte, în special ansambluri rezidențiale și hoteluri, beneficiarii fiind absolut încântați de rezultatele obținute cu o investiție minimă. Etapele de lucru sunt simple, nu foarte diferite de cele ale execuției unui strat suport de pardoseală în sistem clasic: în linii mari, se aplică un strat de URSA GLASSWOOL TSP, apoi o folie de polietilenă și se toarnă o șapă, cu rosturile de dilatare raportate la suprafață.

 

Prin modul în care este conceput acest sistem, se creează o barieră împotriva propagării zgomotelor către spațiile inferioare. Practic, vata minerală atenuează prin absorbție undele sonore, inclusiv cele structurale, de impact, care sunt foarte deranjante. URSA GLASSWOOL TSP este la fel de utilă și în cazul structurilor sau planșeelor din lemn, caz în care poate fi folosită o șapă uscată cu nut și feder. Grosimea stratului de vată minerală este cel recomandat de producător, în raport cu intensitatea sunetelor care intervin. Avantajul URSA este că specialiștii pot oferi sfaturi și consiliere pentru fiecare proiect în care sunt folosite aceste produse.

 

URSA România

Bd. Ficusului nr. 14A, Sector 1, București

Tel.: 0040 21 269 0663;

Fax: 0040 21 269 0664

Email: assistance.romania@ursa.com

www.ursa.ro

De: SpaMagazin | 21 Feb 2019

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.