Piscina Desjoyaux: inovație, cunoștințe avansate de inginerie și viziunea unui arhitect

Piscina Desjoyaux

Arnaud Monmarché este directorul general al firmei Desjoyaux, o companie de proiectare și construcție specializată în piscine și spa-uri. Inginer constructor la bază, în ultimii 10 ani domnul Monmarché a gestionat proiecte de construcții rezidențiale și comerciale. Absolvent al Facultății de Inginerie Superioară din Paris, el locuiește în România din 2007. În 2010 a înființat firma de proiectare și construcții Amo Properties. Ulterior, domnia sa a decis să își extindă domeniul serviciilor oferite și a preluat franciza Desjoyaux pentru România.


Domnule Monmarché, cine este Desjoyaux?

Desjoyaux este un constructor de piscine cu o experiență practică de peste 50 de ani. Sediul central se află în Franța, dar grupul este prezent în 80 de țări, printr-o rețea de 500 de showroom-uri exclusive. În medie, construiesc în jur de 10.000 de piscine pe an, ceea ce inseamnă că livrează o piscină la fiecare oră. Desjoyaux mai este renumit pentru soluțiile inovatoare și eficiente, dar este și lider în renovarea piscinelor, datorită unui concept accesibil din punct de vedere tehnic și financiar. Serviciile noastre includ kit-uri de bază gata pentru a fi instalate, dar și piscine de lux, complet echipate.


Ați spus că Desjoyaux este un inovator. În ce sens?

Mă refer la inovațiile care abordează probleme cauzate de metodele tradiționale de construire a piscinelor. Soluțiile noastre acoperă probleme legate de fisuri de structură, țevi îngropate, filtre complicate și limitări impuse de spațiile mici. Structura din beton, sistemul de filtrare integrat în perete și punga textilă sunt câteva dintre inovațiile care fac piscinele noastre mai bune decât altele. Ultima inovație este Mobipool.


Ce este Mobipool?

Mobipool este o piscină plutitoare, care poate fi instalată în ambianțe naturale precum lacurile.

Anul trecut, Mobipool a câștigat premiul pentru inovare la cel mai mare concurs european de piscine de la Lyon. Am construit o astfel de piscină și în România, la Iași, pe un lac, ca și în Thailanda, Vietnam sau Franța. Mobipool poate fi asamblată și dezasamblată în aceeași zi. Datorită mobilității, poate fi de interes pentru evenimente private, nunți, festivaluri sau poate fi piscină de vară pentru un parc rezidențial, un hotel etc.


Sistemul de filtrare pare a fi ceva unic. Ce-l face atât de special?

Sistemul nostru de filtrare fără țevi garantează o piscină fără scurgeri. În cazul nostru, această garanție este o caracteristică tehnică și nu doar o garanție contractuală. Filtrele noastre se instalează rapid, asigură o calitate crescută a apei datorită filtrării fine (6 până la 30 de microni, comparativ cu 8 microni pentru apa minerală îmbuteliată), previn pierderile de presiune și se întrețin foarte ușor. Punga textilă utilizată pentru filtrare se curăță cu ajutorul unui furtun sau în mașina de spălat la 30°C, o caracteristică importantă în locurile unde nu există canalizare.


De ce ar trebui un hotel să-și construiască o piscină?

În primul rând, pentru un hotel, construirea unei piscine este o mișcare strategică menită să crească valoarea proprietății și a serviciilor. De asemenea, pentru un hotel o piscină este un serviciu cu valoare adăugată și o facilitate care îl diferențiază de concurenți și poate fi o sursă suplimentară de venit. În cazul unei piscine de lux, aceasta devine o caracteristică de marketing foarte puternică. Gândiți-vă la Marina Bay Hotel din Singapore, cunoscut de toată lumea datorită piscinei de pe acoperiș.


Ce le-ați recomanda celor interesați să-și construiască o piscină?

Se știe că existența unei piscine crește valoarea proprietății cu până la 25%. Prin urmare, sfatul nostru este să gândească acest proiect în termeni de cost vs. valoare, să aplice principiul ”spend money to make money“. O soluție ieftină poate să coste, într-un final, mult mai mult decât un proiect profesionist. De exemplu, cea mai gravă consecință este să sfârșești cu o piscină care prezintă scurgeri. Pentru a găsi problema trebuie spartă pardoseala și excavat pământul; pentru a remedia problema trebuie timp, alți bani și multă răbdare.

Trebuie să înțelegem că piscina nu este doar o gaură în pământ și că nu oricine poate să construiască una. O piscină este un proiect tehnic și presupune cunoștințe avansate de inginerie și construcții, trebuie cunoscuți, aplicați și respectați anumiți parametri tehnici, trebuie folosite materiale adecvate și oferite garanții post-vânzare. În plus, este nevoie de viziunea și simțul estetic al unui arhitect. De altfel, mie îmi place să fac echipă cu un arhitect în construirea unei piscine, deoarece doar în această formulă putem livra un proiect complet.


Pentru cei interesați, cum puteți fi contactat?

În București, ne puteți vizita la showroom-ul din Bd. Pipera nr. 48 C, Ilfov. Dar noi deservim toată România, și, în cazul clienților din afara Bucureștiului, mergem noi la ei.

Puteți afla mai multe informații pe site-ul www.desjoyaux-piscine.ro

sau pe Facebook / DESJOYAUXRomania.

De: SpaMagazin | 21 Iun 2017

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.