Iniţiativă legislativă

Serban MoroianuŞerban Moroianu, Preşedintele Asociaţiei Patronale pentru Piscine şi Wellness
În domeniul complex în care activăm, responsabilităţile şi grija pentru sănătatea utilizatorilor nu se opresc odată cu darea în folosinţă a unui proiect realizat; dimpotrivă. Un bazin de înot nu este un utilaj (cu o multitudine de funcţii), conectat la apă şi la curent, care pur şi simplu funcţionează de la sine. Este necesar ca acesta să fie monitorizat permanent, întreţinut, iar calitatea apei să fie verificată continuu.

O formă de îndrumare şi obligativitate de conformare încearcă să o furnizeze Ordinul 119 / 2014 al Ministerului Sănătăţii, prin care se aprobă ”Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei”. Capitolul 6 al acestor Norme tratează în cateva articole prevederi despre construcţia piscinelor şi despre valorile parametrilor fizico-chimici şi biologici ai apei din piscine, ce trebuie respectate de fiecare operator pentru bazinul de înot pe care îl administrează. Acestea însă sunt abordate într-o manieră ce necesită îmbunătăţiri.

Asociaţia Patronală pentru Piscine şi Wellness a iniţiat un dialog cu Ministerul Sănătăţii şi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, sesizând cele două instituţii cu privire la modificări ce sunt imperios necesare. Aceste modificări considerăm că se impun din două motive. Primul vizează eliminarea unor cerinţe constructive care nu îşi găsesc utilitatea în modul de construcţie a unui bazin al perioadei actuale, chiar vin în contradicţie cu standarde europene de siguranţă. Cel de-al doilea motiv reprezintă nevoia de completare cu prevederi fără de care nu putem vorbi de obţinerea, ulterior, a unei ape sigure pentru sănătatea utilizatorilor. În plus, propunerile noastre întăresc alinierea fermă la standardele europene privind cerinţele de siguranţă în construcţia de piscine publice, adoptate de altfel şi de către ţara noastră.

Trebuie să menţionăm că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au acceptat deschis să asculte punctul de vedere al specialiştilor, fiind dornici să afle argumentele tehnice ce justifică poziţia noastră, să le înţeleagă şi să ia în considerare raţionamentele noastre. Setul de modificări ale articolelor referitoare la piscinele publice din Ordinul 119 /2014 se află pe masa reprezentanţiilor Ministerului Sănătăţii, pentru a vedea în ce măsură pot fi integrate în varianta viitoare a acestui act legislativ. Prin acest demers, APPW doreşte să ofere sprijinul său tuturor celor interesaţi de a construi sau de a fi posesorii unor piscine construite conform standardelor europene.

Convenția de Afaceri pentru Piscine și Wellness - 2015

Ne bucurăm să anunţăm, încă de pe acum, un eveniment care reuneşte reprezentanţi din piaţa construcţiilor de piscine şi facilităţi wellness – producători şi constructori. APPW a început deja să creioneze cea de-a patra ediţie a Convenţiei de Afaceri pentru Piscine și Wellness ce va avea loc la sfârşitul lunii februarie, anul viitor. Ne propunem să îmbogăţim formatul practicat până acum, cel strict de business, de negociere şi stabilire directă a unor relaţii de afaceri, prin organizarea unei conferinţe care să strângă laolaltă atât constructorii de piscine, cât şi deţinătorii sau potenţialii deţinători de bazine de înot, ştranduri, centre spa & wellness. Vor exista subiecte de interes pentru ambele categorii de participanţi, scopul final fiind stabilirea unui dialog extins între toţi cei care sunt uniţi de acest obiectiv comun – PISCINA & SPA. Vă vom ţine la curent cu detalii despre eveniment.


De: SpaMagazin | 3 Dec 2014

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.