Pentru pași siguri: Step Safety Vinyl

PVC-ul antiderapant se poate utiliza oriunde oamenii muncesc, învață, se joacă sau își desfășoară activitatea. Aderența este cu atât mai necesară în spațiile unde umiditatea poate deveni cauza accidentării, unde oamenii trebuie să pășească relaxat, fără teama de a aluneca sau e se împiedica, unde pot veni persoane cu probleme de mobilitate sau de deplasare. Centrele Spa și wellness, piscinele, cabinetele de înfrumusețare sau recuperare, hotelurile cu tot ceea ce reprezintă ca activitate sunt locurile unde mersul trebuie să fie sigur și fără efort, iar acest aspect este în mâinile celor care le dețin sau le gestionează. Nu în ultimul rând, beneficiarii unor pardoseli antiderapante sunt angajații – de mobilitatea lor depinde calitatea serviciilor și succesul unei afaceri.

Pardoseli antiderapante - Step Safety Vinyl


Colecția Step de la Forbo Flooring Systems constă în opt game de pardoseli vinilice foarte durabile, ce înglobează o extraordinară rezistență la alunecare, conform standardelor internaționale acceptate, în condițiile păstrării unui design plăcut, dominat de culori proaspete și plăcute. Oferind o gamă completă de variante în privința funcționalității și designului, Step vă ajută să obțineți interioare estetice pentru hotel, restaurant, zonele comerciale dacă există, săli de conferințe, diversele așa-numite ”spații umede”. Toate culorile și modelele din colecția Step au fost atent proiectate și fiecare familie de modele e disponibilă în diferite grade de rezistență la alunecare, permițând amenajarea unor interioare armonioase și complementare, indiferent cât de variate și solicitante sunt scopurile prevăzute. Gamele surestep® și safestep® își obțin calitățile antiderapante prin încorporarea în stratul de uzură a granulelor de cuarț și carborundum, folosite separat sau împreună. Designul special al modelelor Surestep Wood, Stone, Star și Colour e atins folosind oxid de aluminiu, cu aceeași duritate și rezistență la uzură, proprietăți care se păstrează în timp – un aspect de asemenea foarte important, pentru că astfel suprafața nu mai trebuie tratată ulerior cu soluții antiderapante.

Alunecarea este detașat cea mai frecventă cauză a accidentelor în hoteluri, restaurante, clădiri publice și la locul de muncă; conform statisticilor, este a doua cauză a accidentelor mortale, după cele auto! În SUA, zilnic se produc 25.000 de accidente prin alunecare, ceea ce costă statul american circa 100 de miliarde de dolari anual. Este și cauza a numeroase procese în care patroni și operatori de hoteluri au avut de pierdut, fiind incriminați de neglijență. Țările din Europa Occidentală au fost mai prevăzătoare și au constituit un sistem complex de testare a rezistenței la alunecare: în Germania sunt prevăzute peste 150 de criterii de siguranță pentru diverse situații particulare (zone de piscină, grupuri sanitare, bucătării comerciale etc.). Testele se fac în laborator, folosind rampa cu unghi variabil (se observă la ce înclinare a pardoselii dintr-un material anume începe alunecarea), sau cu pendulul mobil (se calculează fricțiunea, de câte ori se un pendul ”mătură” podeaua înainte de a se opri) – test care datează încă din 1971. Astfel, au fost concepute standardele, la care sunt luate în calcul situațiile particulare: umezeală, grăsime, nisip etc.. Conform standardelor germane DIN 51130, pardoselile sunt evaluate din perspectiva rezistenței la alunecare pe o scală R, iar valorile acceptate sunt cuprinse între R 9 şi R 13. Aici trebuie spus că nici aderența prea mare nu este de dorit, deoarece provoacă împiedicarea.

 
Libertate totală pentru designer
•    Culori cordonate cu alte colecții Forbo Flooring
•    72 de culori diferite, permițând soluții creative
•    Modele non-direcționale, fără repetiții
•    Posibilitatea realizării de logouri prin intermediul tehnologiei Aquajet
•    Alegerea cordonului de sudură în nuanțe adaptate sau contrastante


surestep®
Cu o rezistență la alunecare R10, aceste pardoseli sunt adecvate pentru zone obișnuite de trafic, în care poate apărea un risc ridicat de alunecare. Își păstrează caracteristicile și aspectul chiar și în condiții de curățare frecventă.
safestep®
Produsele din această categorie sunt adecvate pentru zonele unde există un risc semnificativ de alunecare din cauza contaminării continue a pardoselii, a scurgerii de lichide în mod frecvent. Intensitatea utilizării determină alegerea produsului.
Wetroom
Sunt produse pentru zone umede, aflate în permanent contact cu apa, și unde traficul se desfășoară preponderent desculț, sau o combinație de pășire desculț și încălțat.
Safestep  grip
Costituie suprafețe dure, embosate pentru zone umede, în care se merge desculț sau cu încălțăminte cu talpă moale. Au un design modern, industrial, cu forme embosate noi, unice, în 8 culori asortate cu cele din colecțiile Surestep Original și Safestep.
 
Forbo Flooring Systems România
Sandra Stoian
Tel.: +40 728 929 652
Email: sandra stoian@forbo.com
Web: www.forbo.com
De: SpaMagazin | 23 Apr 2014

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.