Bona Resilient – soluția perfectă de renovare a pardoselilor elastice

Specialiștii de la Bona sunt pasionați de găsirea de noi soluții inovatoare, în toate domeniile în care sunt implicați. Ei sunt acum capabili să ofere o gamă largă de produse și sisteme de tratament durabile, de înaltă performanță, pentru pardoselile elastice (vinil, PVC, linoleum și cauciuc). Folosind experiența dobândită în peste 100 de ani de performanță în domeniul finisării și întreținerii pardoselilor din lemn, Bona a creat un program unic pentru îngrijirea și mentenanța pardoselilor elastice, care devin mai rezistente în mod eficient și rapid, cu întreruperi minime ale activităților în acel spațiu. Programul de renovare și îngrijire de înaltă calitate, cu rezistență superioară, permite întreținerea pardoselilor elastice pentru a asigura performanță continuă, dar permite și transfor­ma­rea acestora atunci când sunt uzate sau de­gra­date, facilitând mai degrabă o renovare, decât o înlocuire. În situațiile de trafic intens, suprafețele pot fi sigilate pentru durabilitate supli­mentară și protecție pe termen lung.


Soluții pentru HoreCA
În ultima perioadă, pardoselile elastice (sau resiliente, cum li se mai spune) au devenit tot mai frecvent utilizate și în spații Horeca, sau adiacente acestora. Astfel, pot fi întâlnite în zone de recepție, holuri, bucătării, baruri, spații de depozitare, chiar camere și băi, respectiv în centre Spa, wellness, sportive ori balneare, unde este nevoie de finisaje rezistente la trafic, operațiuni frecvente de curățenie, la agresiuni chimice și umiditate. Uneori sunt necesare materiale impermeabile la apă, cu suprafață continuă, fără rosturi în care să se acumuleze murdărie și germeni patogeni, proprietăți pe care pardoselile elastice le îndeplinesc prin excelență. Unele asemenea pardoseli ajung însă la un punct în care se deteriorează sau se uzează vizibil, căpătând un aspect neuniform, deranjant optic sau chiar capătă un potențial periculos prin faptul că devin nesigure la pășire și acumulează în zonele deteriorate microorganisme dăunătoare. În mod obișnuit, acesta ar fi punctul în care sunt înlocuite. Dar cu tratamentul unic Bona Recoating, pardoselile din vinil, PVC, linoleum și cauciuc vor fi reparate rapid, printr-un proces care poate aduce o transformare completă, inclusiv prin recolorare înainte de aplicarea straturilor de protecție finale. Prin renovarea suprafeței existente (mai degrabă decât înlocuirea acesteia), se evită acea perioadă lungă de timp alocată unui nou montaj de pardoseală, precum și incon­venientul de a arunca un finisaj valoros, care nu a ajuns la capătul adevăratului său potențial.

Cum procedăm
Procesul de renovare începe cu repararea tuturor găurilor, tăieturilor și sudurilor com­promise de la pardoseala elastică existentă, folosind chitul poliuretanic inovator Bona PU Filler, care este extrudat dintr-un cartuș. O suprafață intactă se obține prin îndepărtarea murdăriei și a oricăror produse de întreținere anterioare (sau de altă natură) folosind Bona Power­Remover R, un agent de curățare (decapant) efici­ent, combinat cu operațiuni de șlefuire umedă folosind materiale abrazive din gama Bona Diamond. Aceste proceduri nu numai că lasă un material curat, dar oferă și posibilitatea unei prize fizice optime pentru straturile care urmează. După șlefuirea umedă, suprafața este clătită cu apă curată și toate reziduurile sunt îndepărtate, eventual cu o mașină de frecat/aspirat (tip scrubber-drier).
După ce se usucă, suprafața poate fi tratată cu straturi poliuretanice transparente Bona Pure sau Bona Pure HD. Alternativ, în funcție de natura proiectului, pardoseala poate fi recolorată (orice culoare RAL) folosind Bona Pure Color, urmată de straturi transparente. Acest tratament poate fi aplicat și pardoselilor elastice din generația recentă, inclusiv LVT, servind la creșterea durabilității pardoselii ca atare, dar și la etanșarea îmbinărilor fine dintre foi sau plăci. În plus, s-a demonstrat că acest tratament crește efica­citatea curățării și reduce prezența microorganismelor.
Pentru a dovedi performanțele de igienă ale sistemului de acoperire Bona, compania suedeză a comandat un studiu al utilizării acestuia pe podelele LVT – un tip utilizat și în spații sensibile la igienă, cum ar fi spitale, clinici, cabinete dentare etc. 
Testul, realizat împreună cu institutul german IFR, a confirmat că, prin acoperire cu Bona Pure, se poate obține o pardoseală LVT netedă, fără rosturi, care îndeplinește standardele cerute de TRBA 250 (reguli tehnice pentru agenți biologici din instituțiile de îngrijire și bunăstare), recunoscută internațional. Încărcătura biologică a fost colorată cu un pigment fluorescent, astfel încât să devină vizibilă la radiațiile UV. Tratând pardoseala LVT cu sistemul Bona Resilient, se poate observa cum nivelul de contaminare biologică a scăzut radical, astfel încât putem vorbi de o pardoseală igienică în adevăratul sens al cuvântului.
Renovând o pardoseală elastică veche, în comparație cu înlocuirea, este mult mai ieftin și mai rapid, iar, în plus, diminuați consumul de energie și degajarea de CO2, reducând depozitele de deșeuri. De asemenea, este foarte de dorit ca, tratând pardoselile LVT nou instalate, să obțineți suprafețe mai durabile și igienice.


Rentabilitate
Pe măsură ce bugetele continuă să se restrângă, raportul calitate-preț este esențial. Renovarea pardoselilor existente generează importante economii de costuri, comparativ cu opțiunea semnificativ mai costisitoare de înlocuire cu pardoseli noi. Astfel, sistemul de recondiționare Bona este rentabil, eco­no­misește timp și bani, oferă un excelent raport calitate-preț și permite transformarea unei pardoseli uzate într-una rezistentă și estetică, fără a fi nevoie să suportați  costurile sau perioadele de nefuncționare inerente unui nou montaj.

Siguranță și igienă
Curăţarea frecventă face pardoselile strălu­citoare şi le conferă un miros proaspăt. Cu toate acestea, nu înseamnă că ele sunt curate, că nu au bacterii care prosperă în zgârieturi, suduri rupte, caneluri şi cute. Menţinerea în siguranţă a unității dumneavoastră, cu îndeplinirea standardelor de curăţenie conform normelor din industria Horeca, mai ales în spații vulnerabile care țin de alimentația publică, de întreținerea sănătății sau înfrumusețare, este una dintre priorităţi, iar Bona vă înțelege această preocupare. Renovarea creează o suprafață omogenă, continuă, care nu favorizează dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor, inclusiv cele care se ascund în zone greu accesibile. În situațiile de trafic intens, suprafețele pot fi sigilate pentru durabilitate suplimentară, precum și pentru o protecție pe termen lung.

Activitate continuă
Renovând o pardoseală existentă, mai degrabă decât înlocuind-o, există un timp minim de întrerupere a activității. Se evită acea lungă perioadă de instalare, precum și inconvenientul de a ne preocupa eliminarea deșeurilor. Sistemul Bona oferă o îndelungată rezistență la uzură și o protecție la traficul intens. Datorită procesului de uscare mai rapid, pardoseala este gata de utilizare în doar 12 ore după aplicarea stratului final, în comparație cu cele câteva zile întregi necesare, de obicei, pentru o nouă instalare. În cele mai multe cazuri, utili­zarea Bona va însemna cu 50% mai puțin timp de nefuncționare.

Prietenos cu mediul
Utilizarea materialelor mai puțin dăunătoare și toxice este mai sigură și mai durabilă, în sensul protejării mediului. În loc să sfârșească la groapa de gunoi, dăunând mediului, producând praf și germeni, soluția Bona revitalizează suprafețele, astfel încât pardoseala să nu mai fie renovată sau dezafectată curând.

Performanță și estetică de înaltă calitate
În timp, curățarea în profunzime repetată și traficul intens pot diminua aspectul și calitatea stratului de uzură al pardoselii. Aplicarea unui nou strat protector Bona îi restabilește strălucirea originală și îi prelungește durata de viață, oferind protecție și durabilitate împotriva uzurii chimice și fizice. În plus, opțiunile extinse pentru modele și culori asigură un aspect modern și primitor.

Despre Bona
Fondată în 1919, Bona a fost primul producător al unui sistem complet de produse pe bază de apă pentru finisarea și îngrijirea pardoselilor din lemn de esență tare. Astăzi, Bona oferă soluții pentru mai multe tipuri de pardoseală premium - lemn, vinil, elastic, cauciuc, laminat, ceramică.
De: SpaMagazin | 30 Oct 2023

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.