Pardoseli elastice și textile personalizatePardoseli elastice și textile personalizate
Forbo Flooring Systems

Cei care investesc într-un proiect Horeca, fie că este vorba de o construcție nouă, de o renovare sau o reconversie, pot avea probleme serioase de logistică atunci când este vorba despre finisaje. În speță, fiecare zonă are nevoie de un anumit tip de pardoseală, conform funcționalităților și particularităților proiectului. Aceasta înseamnă să subcontractezi o mulțime de lucrări, cu perturbări ale activității de șantier și dificultăți de integrare estetică. Și, totuși, ce ar fi dacă, pentru toate pardoselile din hotel, restaurant, bar sau orice alt spațiu Horeca ați avea nevoie de un singur furnizor de pardoseli? Forbo Flooring Systems vă oferă această posibilitate: pardoseli elastice și textile pentru orice facilitate. Vinil pentru zone umede, mochetă pentru camere, linoleum Eco pentru locațiile de alimentație publică. Sau linoleum pentru camere, textile Flotex pentru restaurant și vinil pentru lobby. Posibilitățile sunt multiple, iar totul capătă perspective estetice nelimitate, care pe arhitect sau designer îl vor entuziasma!

Forbo Flooring Systems are game de pardoseli concepute special pentru a face față exigențelor din do­me­niul ospitalității și agrementului. Expe­rien­ța unui oaspete în orice spațiu Horeca trebuie să fie marcată de un anumit efect al designului, al texturilor și senzațiilor, care să depășească simpla funcționalitate. Putem crea un spațiu incitant, relaxant sau neutru, în funcție de ceea ce ne dorim. Iar pentru aceasta avem nevoie de ”materie primă” pentru creativitatea noastră: forme, dimensiuni și, mai ales, finisaje de calitate, care spun cât mai multe despre conceptul locației și captează atenția vizitatorilor.


Flotex – pardoseală textilă unică
Aceasta combină rezistența extra­ordi­nară la uzură, asemănătoare unei par­doseli rigide, cu aspectul, căldura și confortul unui covor. Cu peste 70 de milioane de fibre pe metrul pătrat, Flotex este un material rezistent și igienic, complet impermeabil, perfect lavabil cu echipamente de tip aspirator cu spălare. Rezistența la alunecare, inclusiv în condiții de umiditate, comportamentul excelent la compresie și aspectul elegant îl fac dezirabil pentru industria ospitalității.

Tessera – mochetă modulară
Modulele de diverse formate, inclusiv XL, permit un design creativ al pardoselii, cu elemente grafice aleatorii. Conceptul ajută la reducerea substanțială a resturilor de tăiere, iar calitățile acustice sunt deo­sebite – diminuează zgomotul cu până la 30 dB.

Marmoleum – linoleum
în role și dale
Acoperirile cu Marmoleum sunt asociate cu naturalețea, sustenabilitatea, înalta calitate și designul inovator. Materialul este fabricat din materii prime naturale, fiind neutru din perspectiva emisiilor de CO2. Cele peste 300 de culori și modele generează pardoseli rezistente și pline de culoare. Pentru un plus de rezistență la trafic, zgârieturi și operațiuni frecvente de întreținere, se poate apela la finisajul “Topshield pro”.

Allura – plăci vinilice de lux
Pentru a obține estetica lemnului natural sau a pietrei, dar cu avantajele unei acoperiri vinilice, aveți la dispoziție această variantă confortabilă, caldă și cu o excelentă stabilitate dimensională.

Eternal – vinil pentru orice spațiu
Are un design special, inspirat din materiale naturale precum lemnul sau piatra, ori cu o grafică abstractă, per­so­nalizată digital. Folosind acest pro­dus, orice spațiu capătă valențe estetice specifice, păstrându-și funcționalitatea și rezistența de excepție la indentație.

Sarlon și Modul’up – soluții acustice
Aceste game de vinil se folosesc cu succes în proiectele care necesită exigențe sporite din perspectiva acusticii, respectiv a zgomotului de impact, do­meniu de referință pentru Forbo Flooring (peste 30 de ani de experiență, 100 de milioane de m2 de pardoseli acustice).
Nu conțin ftalați și oferă o gamă largă de culori și modele, iar sunetul de impact se reduce cu 15-19 dB. Iată alte câteva avantaje:
Necesită curățare și întreținere minimă;
Rezistă în zone cu trafic intens;
Montajul se poate face flotant, ceea ce înseamnă rapiditate și posi­­bilitatea de reutilizare a mate­rialului.

Step – pentru spații cu umiditate crescută
Colecția vinilică Step oferă diferite niveluri de aderență de la R10 la R12. Finisajul ”PUR pearl” crește rezistența la identație și la agresiunea substanțelor chimice, iar particulele din stratul de uzură îmbunătățesc aderența. Step este disponibil în peste 60 de modele cu efecte de lemn și piatră.

Sphera – vinil omogen pentru trafic intens
Este un vinil fără ftalați, care oferă un mediu interior igienic, optim din perspectiva sănătății aerului, iar finisajul suprafeței SMART-top asigură o rezis­tență ridicată la substanțe chimice, zgârieturi și pete.

Bariere de praf Nuway & Coral
Oprind murdăria și umezeala la intrare, costurile de cleaning pot fi reduse cu până la 65%, iar pardoselile vor avea o durată de viață mult mai lungă.
Nuway este lider de piață recunoscut în sistemele de pardoseli pentru intrare, oferind o primă linie de apărare împotriva noroiului și umezelii care ar putea intra într-o clădire pe tălpile pantofilor și pe roțile cărucioarelor.
Astfel, se mențin niște pardoseli interioare uscate și curate, prevenind totodată alunecarea.
Colecția Coral este, de asemenea, un brand consacrat pe piața barierelor de praf textile, cu o istorie de peste 50 de ani. Cele două branduri oferă mai multe opțiuni decât oricând, cu sisteme de curățare atractive și durabile, cu elemente de design care se potrivesc oricărui stil arhitectural.

Pardoseli personalizate - tu alegi designul
O suprafață personalizată, adap­tată brandului sau con­cep­tului de design, poate fi obținută din diferite ma­teriale Forbo, cu ajutorul unor tehnici speciale: im­primare digitală pentru Flotex, vinil Eter­nal și bariere de praf Coral, respectiv tăiere de mare acuratețe Aquajet pen­tru Marmoleum.


Spații publice
Este cunoscut faptul că zona de lobby, recepția sau sala de așteptare a unui hotel definesc conceptul și gradul de confort pe care le oferă acea locație. Acestea sunt suprafețe de trafic intens, cu exigențe crescute din perspectiva siguranței deplasării, care au nevoie de o curățare și o întreținere frecvente. Un vinil elegant Allura, o pardoseală caldă și rezistentă Flotex, un linoleum care să vă definească preocuparea pentru conservarea me­diului – iată doar câteva propuneri de la Forbo Flooring Systems. Dar, pentru a vă identifica în piață și a obține efectul unicității, alegeți compoziții absolut originale: pardoseli personalizate din lino­leum, vinil sau Flotex. Și nu uitați barierele de praf, care pot fi și ele particularizate!

Restaurante și baruri
Unitățile de alimentație publică, fie că sunt amplasate într-un hotel, într-un mall sau că au o individualitate proprie, trebuie să respecte norme stricte de igienă și siguranță. Poate că sala de servire este privită ca un concept integrat în cadrul hotelului, ori poate intenția este să creați un brand cu personalitate – aveți nevoie de finisaje care să nu dea greș. Forbo vă propune pardoseli cu aspect natural, precum lemnul sau piatra, cu rezistență la cleaning intens și substanțe chimice care pot deteriora un material convențional. Marmoleum este eficient inclusiv pentru controlul bacteriilor cum ar fi MRSA (stafilococul auriu meticilino-rezistent), Escherichia coli sau Clostridium difficile, ori al virusurilor precum Noro­virus. Flotex este potrivit inclusiv acolo unde alte materiale sunt compromise, deoarece se spală cu apă fără probleme. Iar un vinil design nu este nicăieri mai potrivit – puteți opta pentru modele din gamele Eternal, Sphera, Allura sau Step.Camere de hotel
Putem folosi o padoseală elastică pentru camera de hotel? Sigur că da, iar efectul estetic va fi spectaculos, mai ales dacă alegem ceva personalizat. Acti­vitățile de curățenie ne vor solicita mult mai puțin bugetul, cu echipamente și consumabile incomparabil mai puțin costisitoare. Colecțiile Marmoleum, Allura, Step, Sphera sau Flotex ne stau la dispoziție. În plus, putem opta pentru o pardoseală cu montaj rapid, precum Modul’up sau Colorex. Desigur, există și varianta unei mochete Tessera.

Wellness - Spa
Pentru spațiile cu umiditate crescută, precum băi sau bucătării, zone de trafic care au nevoie de pardoseli rezistente la apă, dar și cu un grad optim de aderență (R10 – R12), Forbo are numeroase soluții din colecția Step, cu zeci de modele care sugerează piatra sau lemnul. În toalete și vestiare, unde se merge cu piciorul gol, sau acolo unde scaunul cu rotile poate aluneca, există varianta de PVC eterogen Surestep Laguna. Datorită cromaticii speciale, este recomandat și în spațiile destinate celor cu probleme cognitive sau de memorie (Alzheimer, demență de diverse tipuri etc.). Safestep Aqua poate fi aplicată în aceleași tipuri de spații, chiar în băi și piscine, datorită suprafeței embosate care oferă cel mai înalt grad de siguranță la alunecare.

www.forbo-flooring.com
Contact: sandra.stoian@forbo.com

De: SpaMagazin | 30 Oct 2023

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.