URSA TECTONIC – o nouă generație de vată minerală rigidă

Hotelurile, ca și orice alt tip de clădire, vor fi mai mai confortabile și mai eficiente energetic, respectiv mai pro­tejate din punct de vedere acustic, dacă intervenim cu materiale izolante de cali­tate premium, atât către exterior, cât și în interiorul construcției. O clădire mo­der­nă, aptă să facă față intemperiilor și capriciilor vremii, dar și exigențelor ac­tuale prevăzute de legislație din perspec­tiva eficienței energetice, pre­supune o anvelopare corectă și continuă a tuturor elementelor de construcție, oricât de nesemnificativ ar părea aportul acestora la performanțele termotehnice de ansamblu. În acest context, vă pro­punem noua gamă URSA TECTONIC, care face parte dintr-o nouă generație de vată minerală rigidă concepută pen­tru diverse aplicații. Acestea vă vor fi de un real ajutor în izolarea pe tavan a planșeelor dintre etaje, dar și în abor­darea unor facilități speciale precum garajele, spațiile tehnice, subsolurile sau zonele de depozitare.


Noua generație de produse din vată minerală rigidă URSA TECTONIC vine cu caracteristici superioare, precum un raport mai bun între izolarea termică și cea fonică, respectiv o rezistență excelentă la tracțiune și compresiune. În consecință, poate fi utilizată cu succes, în diverse variante, la aplicații diverse pentru interior și exterior – de la placarea fațadelor la cea a tavanelor și altor elemente de construcție. Permea­bili­ta­tea optimă la vapori, dublată de pro­­­prietăți hidrofuge și hidrofobe, este exact ceea ce ne trebuie pentru o construcție sănătoasă, inclusiv în abordarea unor spații cu un regim particular al tem­peraturii și umidității, precum garaje, ateliere, subsoluri sau spații de depozitare.

URSA TECTONIC beneficiază de o tehnologie patentată, complet nouă, prin care fibrele sunt orientate astfel încât pa­nourile devin mai bune izolatoare termice și fonice, iar structura compactă, mai rigidă, per­mite o fixare sigură și rapidă, atât cu ajutorul adezivilor, cât și mecanic, folosind dibluri pentru termosistem. Structura plă­cilor se aseamănă plăcilor tectonice compacte, fapt care a inspirat denumirea gamei.


Primul din familia sa:

URSA TECTONIC Uph/Vv

 • plăci izolatoare rigide de vată minerală

 • hidrofobizate în secțiune

 • cașerate pe o față cu împâslitură de fibră de sticlă albă

 • concepute pentru o montare simplă și sigură

 • absorbție a sunetului de nivel premium

 • rezistență la foc – vata minerală este incombustibilă

 • difuzie naturală a umezelii din aer

 • stabilitate dimensională


Aplicații: izolație termică și fonică excelentă pentru suprafețe nesupuse la încărcări mecanice, în special pentru tavanele din garaje, ateliere, subsoluri și spații de depozitare. Aceste spații vor deveni nu doar mai bine izolate termic, ci și extrem de silențioase din exterior.


Durabilitate și economie circulară

Inițiativa URSA goes green încearcă să aducă o contribuție semnificativă la realizarea obiectivului de reducere a emi­siilor de CO2 prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la alegerea unor materiale de izolare mai bune și du­rabile.

De asemenea, produsele URSA TECTONIC sunt marcate pentru a fi iden­tificate și, după utilizare, se pot sorta și refolosi în noi proiecte, contribuind la economia circulară în domeniul con­struc­țiilor. Resturile de material și deșeurile pot fi reintroduse în procesul de fabricație ca materie primă secundară valo­roasă, sau procesate pentru obținerea altor produse din vată minerală, fiind complet reciclabile.


Soluții pentru întreaga clădire

URSA oferă mai multe game de soluții pentru izolarea termică și fonică a diverselor elemente de construcție într-un spațiu Horeca:

 • URSA GLASSWOOL - produse din vată minerală de sticlă pentru izolarea termică și fonică, având o conductivitate termică foarte scăzută, ideale pentru fațade, acoperișuri și pardoseli. Datorită faptului că vata de sticlă este un foarte bun fonoabsorbant, produsele URSA GLASSWOOL pot fi utilizate cu rezultate excepționale la izolarea pereților de compartimentare, a pardoselilor și a tavanelor.

 • URSA TERRA - vată minerală spe­cială pentru aplicațiile cu cerințe ridicate de izolare fonică și termică: pereți exteriori, pereți de compartimentare, planșee și tavane, oferind confort și calitate pentru toate tipurile de proiecte.

 • URSA TECH – produse pentru izolarea profesională a instalațiilor de orice formă: tubulaturi de ventilație, canale de climatizare, conducte, țevi, boilere, rezer­voare, containere etc.

 • URSA AIR - cea mai bună soluţie pentru construcția canalelor de ventilaţie şi climatizare personalizate, folosind materiale care asigură o bună izolare termică și fonică, precum și rezistența la foc.


Cei care investesc în domeniul hotelier, pentru o clădire nouă sau o renovare, pot folosi soluții de izolare peste planșeu cu plăci din vată minerală de sticlă de mare densitate URSA TSP, sub o șapă flotantă armată. Acestea au rolul de a proteja spațiile unei clădiri de zgomotele de impact provenite de la nivelul de deasupra (pași, obiecte căzute pe pardoseală, mutarea unor obiecte, încălzire în par­do­seală etc.). Fiind vorba despre un produs din vată minerală de sticlă, are un com­portament excelent la foc şi, datorită densităţii mari şi compresibilităţii reduse sub sarcină, este folosit inclusiv pentru pardoseli de trafic intens. Poate fi furnizat cu grosimi diferite, în funcţie de necesitate: între 20 şi 50 mm (respectiv 15 – 45 mm sub sarcină). Conductivitatea termică (λD) este 0,033 W/mK, deci are rol și în reducerea pierderilor de energie termică.


Compartimentări performante

Pereții de compartimentare trebuie să asigure două cerințe principale: siguranța la foc și izolarea fonică optimă. Prin integrarea unui strat de vată minerală de sticlă în structuri ușoare pe bază de gips-carton (de exemplu), se pot obține performanțe acustice deosebite. Avem la dispoziție mai multe sortimente de produse URSA GLASSWOOL: TWF Fono, TWP 1, TWF Fono Gemini, care au și proprietăți termoizolante superioare.


Soluții pentru izolații tehnice

URSA are o ofertă bogată de produse destinate izolațiilor tehnice, în mai multe variante constructive, capabile să efi­cien­tizeze la maximum conducte cu tem­peraturi și presiuni diferite, din diverse materiale, precum și boilere, containere, bazine, tancuri, rezervoare pentru apă sau alte lichide tehnice. Dar cel mai important aspect este că aceste produse pot fi adaptate în funcție de destinație, indiferent de formele și dimensiunile corpurilor izola­te, iar montajul lor se poate realiza rapid și simplu, cu pierderi minime (izolarea nu necesită întreruperea activității pe termen lung). Cu ajutorul unor materiale per­formante, utilizate la realizarea construcției sau în etapele ulterioare de modernizare și dotare, cheltuielile cu utilitățile sunt reduse considerabil, iar confortul clădirii este optimizat - fie că este vorba despre un centru Spa / Wellness, o bucătărie, sală de conferințe, subsol sau orice altă zonă a hotelului sau unității balneare, care func­ționează datorită unor echipamente com­plexe pentru climatizare sau ventilație, transportul aerului și evacuarea aburilor. Cu ajutorul soluțiilor URSA, se asigură etan­șeitate și tirajul corespunzător, lucruri care se obțin doar prin conservarea energiei fluidului transportat, deci fără transfer de căldură de-a lungul traseului. Pe acest segment, pot fi folosite gamele:

 • URSA TECH Lamella - sunt rulouri din vată minerală de înaltă calitate, care pentru o mare rezistență la rupere sunt laminate cu o folie din aluminiu armată cu fibră de sticlă. Lamelele de vată minerală care compun rulourile au fibra orientată vertical, produsul fiind stabil dimensional și foarte rezistent la compresiune. Materialul este rezistent la putrezire și mucegai, nu îmbătrânește, nu are miros și nu conține silicon. Tubulatura poate fi atât circulară, cât și rectangulară sau cu alt tip de secțiune.

Ea poate fi utilizată inclusiv la exterior, caz în care trebuie protejată suplimentar.

 • URSA AIR – pentru execuția efectivă, la dimensiunile și formele dorite, a canalelor de ventilaţie şi climatizare din plăci de vată minerală, îmbinând exce­len­tele calităţi de termoizolare şi fonoizolare, în conformitate cu exigențele RITE (Regu­lamentul Instalațiilor Termice pentru Construcții din Spania). Datorită înaltei rezistenţe termice a produselor, sunt înde­plinite de asemenea cerinţele normativului UNE EN 14.303. Sistemul URSA AIR are la bază diverse tipuri de plăci tip ”sandwich”, formate din două folii de aluminiu special cu un strat de vată minerală la mijloc. Cu ajutorul acestora, tubulatura se con­fecționează direct pe șantier; astfel se reduc costurile instalațiilor de ventilație cu până la 30%, prin prețul materialului și prin reducerea cu aproape jumătate a timpului de montaj al tubulaturii.

URSA România

Bd. Ficusului nr. 14A, Sector 1, București

Tel.: 0040 21 269 0663

Fax: 0040 21 269 0664

E-mail: assistance.ursa.ro@etexgroup.com www.ursa.ro

De: SpaMagazin | 26 Ian 2023

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.