Aquanale si FSB – Koln, 2013

Aquanale si FSB – Koln, 2013

Intre 22 si 25 octombrie 2013 s-au desfasurat la Koln, in acelasi timp si aceeasi locatie pentru prima data, doua evenimente majore pentru domeniul Spa-wellness: Aquanale - Targul International pentru Piscine, Saune si Ambient Acvatic, respectiv FSB - Targul International pentru Zone de Agrement, Echipamente Sportive si Stranduri. Revista Spa Magazin a fost prezenta la manifestari si va supune atentiei reperele si centrele de interes ale targurilor.


Unite, cele doua manifestari au avut un impact foarte puternic, intr-o tara in care exista aproape 2 milioane de piscine private. Participarea insa a fost una internationala, atat din partea expozantilor, cat si a vizitatorilor: 250.000 de vizitatori din 115 tari au putut vedea noutatile celor 256 de companii din 26 de tari prezente la Aquanale si 622 de companii din 44 de tari prezente la FSB. Aportul major de vizitatori, altii decat cei germani, a venit din tari europene precum Marea Britanie, Rusia, Franta, Olanda, Turcia si Israel, dar si din Asia, in special India. Un aspect remarcat de expozanti a fost calitatea vizitatorilor, in buna masura specialisti (arhitecti, designeri, constructori, consultanti etc.) sau clienti finali aflati in cautarea unor proiecte deosebite.
O tendinta remarcata la acest eveniment a fost faptul ca piscina, sauna, centrul Spa devin tot mai mult centre al vietii sociale; casa, gradina, si acum piscina sunt elementele principale ale unui mediu integrat in care oamenii socializeaza, isi petrec timpul cu prietenii sau familia. Piscina nu mai este o anexa a constructiei, ci parte integranta din ea, pe care cei mai multi vor sa o foloseasca tot timpul anului, si nu doar in sezonul cald. In paralel cu utilizarea tot mai multor materiale noi, exista si tendinta de a tehnologiza cat mai mult o piscina sau centru Spa, de a o include in sistemul de comunicare al generatiei Internetului. Piscina si zona Spa sunt evaluate tot mai mult din perspectiva designului - momentan se merge pe un minimalism cu colturi si linii drepte, respectiv transparenta, pe cat posibil. De asemenea, se pune un accent deosebit pe igiena si siguranta in utilizare, asa cum s-a observat in cadrul celui de-al cincilea Forum pentru Piscine si Wellness de la Koln, desfasurat in acelasi context. Au fost dezbatute problematici precum modificarea standardelor DIN 19643, noile reglementari care se vor aplica din 2014 referitoare la piscinele publice, inclusiv de hoteluri, si private (respectiv faptul ca nu se va mai face o diferentiere majora intre acestea din perspectiva igienei si sigurantei).  
Urmatoarea editie va avea loc in 2015, intre 27 si 30 octombrie, desigur tot la Koln.

Una dintre temele momentului, dezbatute si la Koln, a fost importanta produselor pentru intretinere a piscinei, care sa asigure pastrarea calitatii apei din bazine alaturi de folosirea judicioasa a produselor pentru tratare. Chemoform a prezentat o oferta larga de solutii din aceasta gama, inclusiv dezinfectanti pentru centre Spa, dar si sisteme de optimizare automata, controlata a dozajului.

Aquanale si FSB – Koln, 2013 imagini

In standul companiei germane Elbtal Plastics am putut vedea ultimele sortimente de liner armat pentru piscine, comercializate sub brandul Elbe Blue Line. Designul acestora, care poate fi si intens personalizat, este orientat catre aspect de perla, moziac, marmura cu nervuri sau culori uni. Totusi, ceea ce trebuie accentuat este caracterul antiderapant si rezistenta la actiunea agentilor de tratare a apei din piscina.

Producatorul german cu o istorie de peste un secol Speck Pumpen, specializat in pompe dedicate piscinelor publice si private, s-a intalnit cu constructorii de piscine din intreaga Europa si nu numai pentru a oferi solutii fiabile, dedicate fiecarei aplicatii.

Data fiind multitudinea impresionanta de produse pentru piscina pe care le produce (pentru curatare, controlul echipamentelor, filtre, incalzirea apei, elemente de design, iluminare, pompe, accesorii etc.), Zodiac a tinut sa evidentieze cateva aspecte care definesc nivelul la care a ajuns tehnologia in acest domeniu: evolutia robotilor pentru piscina si noile pompe de caldura care transfera caldura aerului in apa piscinei, un proces ecologic si foarte eficient.  


De: SpaMagazin | 23 Dec 2013

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.