Pardoseli heavy duty: UCRETE de la Master Builders Solutions

Pandemia cu COVID – 19 a afectat, așa cum știm, domeniul hospitality, care este considerat vulnerabil în acest context. Prezența virusului în bucătăria unui restaurant, fast-food sau orice alt tip de unitate din alimentația publică, ori într-un centru Spa, are efecte serioase asupra acelui business, drept pentru care igiena trebuie să fie extrem de strictă. Pardoselile sunt curățate frecvent, ceea ce poate produce degradarea acestora într-un timp relativ scurt. Nu însă și dacă aveți o pardoseală performantă. Deși există pe piață diverse tipuri de pardoseli comerciale și industriale, care oferă un anumit număr de beneficii bucătăriilor profesionale, se poate spune că există o singură categorie de pardoseli de protecție concepute special pentru mediile cu funcțiuni alimentare, care le scoate din joc pe toate: betonul poliuretanic, în speță UCRETE de la Master Builders Solutions. Acestea sunt la fel de performante în domeniu Spa/Wellness, unde și-au dovedit rezistența de-a lungul deceniilor.

 

Prima opțiune, de 50 de ani

Dacă sunteți în căutarea unei pardoseli de excepție pentru proiectul dumneavoastră din alimentație publică (de exemplu bucătăria unui restaurant, fast-food sau catering), din industria alimentară și nu numai, vă puteți baza pe experiența și reputația experților de la Master Builders Solutions-BASF, care de-a lungul mai multor decenii au creat cele mai performante game de produse pentru pardoseli industriale. Dezvoltată la începutul anilor 1970, tehnologia UCRETE reprezintă în fapt primul beton poliuretanic conceput pentru pardoseli expuse atacurilor chimice agresive și temperaturilor ridicate. Timp de aproape 50 de ani a rămas prima alegere a producătorilor din industria alimentară, chimică și farmaceutică, datorită durabilității demonstrate a acestei tehnologii de pardoseli „heavy duty”.

Toate pardoselile UCRETE sunt dense, impermeabile pe întrea­ga grosime a acestora, în mod esențial inerte, ne­de­gradabile biologic și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor, reprezentând primul sistem de pardoseală pe bază de răşini care a obţinut certificarea HACCP.

UCRETE este de asemenea alegerea favorită a lanțurilor hoteliere prestigioase, datorită durabilității sale în exploatare, a capacității de igienizare impecabile.

În România, bucătăriile Marriott Grand Hotel și IKEA folo­sesc cu succes aceste pardoseli, la fel ca și producători renumiți din industria alimentară (Coca-Cola, Heineken, Ursus, Timișoreana, Angst, Cris-Tim, Jidvei).

UCRETE este un sistem de protecție a suprafețelor extrem de durabil ce folosește o tehnologie unică pe bază de rășini, care întrunește și depășește cele mai exigente cerințe privind igiena. Sistemele de pardoseli de uz industrial UCRETE nu conțin solvenți, se întăresc rapid, sunt inodore și au un grad foarte ridicat de rezistență împotriva murdăriei. De asemenea, UCRETE este un produs deja certificat conform standardului de aur Eurofins privind confortul și calitatea aerului din spațiile interioare, pentru emisiile reduse, și este în conformitate cu cerințele AgBB (Comisia germană privind evaluarea produselor pentru construcții în ceea ce privește să­nă­tatea). Este certificat pentru utilizare în unitățile de pro­ducție a alimentelor, care utilizează sisteme de calitate HACCP.

Pardoseala industrială UCRETE este o soluție extrem de rentabilă deoarece durează un timp îndelungat, se instalează rapid și îndeplinește practic toate nevoile ospitalității moderne, reprezentând o serie unică de produse bazate pe rășinile poliuretanice pentru sarcini grele.

Pardoselile UCRETE din gama de produse Master Builders Solutions au fost certificate pentru utilizare în cadrul unităților de producție Halal. Procesul de certificare, realizat de Halal Certification Europe, a presupus o exa­­minare detaliată a materiei prime și a furnizorilor la care se apelează pentru fa­bri­carea UCRETE și, de ase­menea, auditarea uni­tății de producție a BASF din Redditch, Marea Britanie. Această aprobare certifică faptul că pardoselile de uz industrial UCRETE sunt în completă conformitate cu cerințele Halal.

 

UCRETE în centre Spa și Wellness

Dincolo de ușurința întreținerii, ori rezistența la agresiuni mecanice, termice sau chimice, o pardoseală pentru centrele Spa și Wellness (inclusiv săli de fitness) trebuie să aibă aderența optimă: nici foarte mică, alunecoasă, nici foarte mare, favorizând împiedicarea. Pentru a reduce la minim riscul de alunecare, împiedicare și cădere, este nevoie de o abordare holistică. Poate fi nevoie de soluții de proiectare sau de o schimbare a practicilor și procedurilor de muncă, dar și de a lua în considerare efectul curățeniei și al încălțămintei. Este necesar un compromis între ușurința la curățare și rezistența la alunecare. Nu toate zonele au nevoie de același grad de rezistență la alunecare.

 

Ce oferă pardoselile UCRETE

  • Durabilitate: rezistență excelentă la impact și uzură, fără a se fisura sau exfolia – multe pardoseli UCRETE aplicate în medii agresive, cu o vechime de 20 – 30 de ani, sunt încă în folosință.
  • Nu prezintă miros, chiar și în cazul aplicării în zonele de procesare a alimentelor, în timpul producției.
  • Aplicare și întărire rapidă, chiar și la temperaturi scăzute; sunt disponibile sisteme care pot fi date în folosință după numai 5 ore la 10 °C, fiind ideale pentru lucrările de renovare.
  • Toleranțe la umiditate: pot fi aplicate pe beton la 7 zile de la turnarea acestuia, fără a fi nevoie de amorse speciale, contribuind astfel la respectarea programului pentru construcțiile urgente.
  • Rezistență la șoc termic: suportă deversări de lichide cu temperaturi de până la 150 °C, inclusiv treceri bruște de la temperaturi negative la cele pozitive (extreme) și invers.
  • Igienă: pot fi curățate la un standard comparabil cu oțelul inoxidabil și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor, ajutând astfel la menținerea standardelor de igienă.
  • Rezistență chimică - de la acizi puternici la substanțe alcaline, grăsimi, uleiuri și solvenți care pot degrada rapid alte tipuri de pardoseli pe bază de rășini; natura foarte rezistentă a pardoselii UCRETE ne asigură că niciun produs de curățare disponibil pe piață nu va deteriora pardoseala.
  • Curățenie și siguranță pentru angajații și produsele dumneavoastră, pentru mediu.
  • Estetică: Sunt disponibile 8 culori standard, cu di­ferite grade de texturare (pentru a asigura și o aderență su­­perioară), în variante mozaic, cuarț colorat, cu agregat metalic.

 

 

 

De aceea, UCRETE vine cu o serie de profile de suprafață disponibile pentru a permite personalizarea pardoselii conform nevoilor individuale ale fiecărui spațiu.

Pentru consultanță individuală privind cel mai potrivit tip de profil pentru pardoseala dumneavoastră, puteți contacta expertul local Master Builders Solutions de la BASF.

Divizia BASF de Substanțe chimice pentru construcții oferă soluții chimice avansate, sub brandul umbrelă global Master Builders Solutions, pentru construcția, întreținerea, re­pa­rația și renovarea construcțiilor. Brandul este construit pe mai mult de 100 de ani de experiență în industria de cons­trucții.

Portofoliul nostru extins cuprinde aditivi de beton, aditivi pentru ciment, soluții chimice pentru construcții subterane, sisteme de hidroizolare şi etanșare, sisteme de reparare și protecție pentru beton, mortare performante de subturnare, sisteme de pardoseli performante, sisteme de fixare a gresiei, rosturi de dilatare și sisteme de control și soluții pentru protecția lem­nului.

 Cei apro­ximativ 6.500 de angajați ai diviziei de Substanțe chi­mice pen­tru cons­trucții for­mează o comunitate globală de experți în domeniul construcțiilor.

Pen­tru a rezolva provocările individuale ale clienților noștri din domeniul construcțiilor de la faza de concepție până la finalizarea unui proiect, apelăm la cunoștințele noastre specializate, la expertiza regională și la experiența dobândită în nenumărate proiecte de construcții din toată lumea.

Profităm de tehnologiile globale ale BASF și de cunoștințele detaliate despre nevoile locale de construcții pentru a dezvolta inovații care îi ajută pe clienții noștri să aibă succes și să realizeze construcții sustenabile.

De: SpaMagazin | 12 Oct 2020

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.