Aromaterapie cu uleiul essential. LavandEssence: cadoul naturii pentru mintea și corpul tăuAromaterapia și tratamentele speciale cu uleiuri esențiale au devenit nelipsite din spa-urile care își propun să răsfețe simțurile clienților. Versatilitatea uleiului esențial de lavandă și parfumul răspândit de acesta îi confirmă dreptul de a fi numit „uleiul universal” și îl plasează în rândul celor mai apreciate uleiuri esențiale la nivel internațional în toate centrele SPA & Wellness. Uleiul Lavand Essence este produs în România, din plante cultivate local lângă Pitești.

 

Aromaterapia cu uleiuri esențiale pure

Esențele pure extrase din plante aromatice cu proprietăți benefice pentru sănătate sunt apreciate încă din antichitate. Aromaterapia reprezintă interpretarea modernă a acestei practici străvechi, folosind uleiuri esențiale pure pentru a oferi o stare de bine și pentru a restabili echilibrul fizic, emoțional și spiritual. Efectele terapeutice ale uleiurilor esențiale sunt valorificate prin diverse metode, de la masaje și băi de relaxare, la inhalații și comprese.

Aromaterapia se bazează pe componentele farmaceutice ale plantelor și pe calitățile lor terapeutice și olfactive unice, de aceea trebuie subliniată din start importanța folosirii unor uleiuri esențiale pure, naturale și autentice.

Cercetătorii au viziuni diferite în privința modului în care funcționează aromaterapia.

Unii experți consideră că simțul mirosului are un rol definitoriu. Receptorii olfactivi comunică cu anumite părți ale creierului, care fac parte din sistemul limbic (centrul memoriei, al învățării și al emoției).
Când inhalăm moleculele uleiurilor esențiale, acestea stimulează segmentele respective ale creierului și influențează sănătatea fizică, emoțională și mentală. Spre exemplu, lavanda stimulează activitatea celulelor creierului din amigdală într-un mod similar cu anumite calmante medicamentoase. Alți cerce­tători consideră că moleculele uleiurilor esențiale interac­țio­nează cu hormonii și enzimele din sânge. Chiar dacă cercetările în privința modului exact de funcționare al aroma­terapiei continuă, efectele acesteia sunt valorificate pe scară largă.

 

Principalele forme de aromaterapie

Masajul aromaterapeutic este o modalitate foarte populară de întrebuințare a uleiurilor esențiale pentru că funcționează pe mai multe paliere în același timp.

Pielea absoarbe uleiurile, care sunt deopotrivă asimilate prin inspirație. În plus, terapia fizică a masajului sporește nivelul de relaxare, eliminând tensiunea musculară.

Inhalarea reprezintă o altă formă de aromaterapie des întâlnită în centrele de relaxare. Această metodă implică o sursă de căldură care să favorizeze evaporarea moleculelor uleiurilor esențiale și este utilă în mod special în cazuri de afecțiuni ale sistemului respirator, dar și pentru relaxare.

Baia cu uleiuri esențiale reprezintă o altă metodă foarte răspândită de aplicare a aromaterapiei. Uleiurile esențiale pot fi adăugate în apă în stare pură sau pot fi amestecate cu diverse săruri de baie. Există, de asemenea, varianta de a întrebuința săpunuri aroma­tera­peutice. Pentru a se înca­dra în această categorie, să­punurile trebuie să fie 100% naturale și să aibă la ba­ză doar uleiuri esențiale si unturi de origine vegetală, fără parabeni, sul­fați, detergenți, întăritori artificiali sau alte substanțe chimice dăunătoare pielii.

Beneficiile lavandei

Lavanda este o plantă aromatică, medicinală și decorativă, cunoscută din cele mai vechi timpuri, avându-și originile în zona Mediteraneană.

Etimologic, denumirea lavandei provine din latinescul „lavare”, care înseamnă „a spăla” sau „a îmbăia”. În prezent, lavanda se cultivă pentru inflorescențele ei bogate în ulei volatil, fiind utilizată cu pre­cădere în parfumerie și cosmetică, în industria far­ma­ceutică, dar și pentru obținerea produselor insec­tifuge.

În aromaterapie, lavanda este printre ingredientele vedetă, fiind întrebuințată pentru îmbunătățirea calității somnului, în tratamentul afecțiunilor pielii, al migrenelor, amețelilor și stresului. Are proprietăți calmante și antiseptice, este un cicatrizant excelent, ajută la regenerarea celulară și previne apariția cicatricilor. Uleiul esențial de lavandă este întrebuințat și pentru îngrijirea generală a pielii datorită efectelor sale antiseptice și antifungice. Acționând ca antiinflamator, este util și pentru ameliorarea diferitelor tipuri de dureri, precum cele de la nivelul articulațiilor, durerile musculare, reumatism, entorse, dureri de spate si lumbago.

 

 

Pasiune pentru lavandă –  respect pentru natură!

Uleiul esențial de lavandă LavandEssence, puritate 100%, fără adaosuri sintetice,

solvenți sau alcool, este obținut în

România din recolta proprie de lavandă Angustifolia Blue Scent, cultivată fără pesticide sau îngrășăminte chimice.

 

Tel.: +40 744 655 830

Email: aurelia.costache@lavandessence.ro

www.lavandessence.ro

De: SpaMagazin | 12 Oct 2020

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.