Lavanda – limbajul universal al simțurilor

by Lavandessence

Esenta lavanda

Aromaterapia și tratamentele speciale cu uleiuri esențiale au devenit de nelipsit din spa-urile care își propun să răsfețe simțurile clienților. Versatilitatea uleiului esențial de lavandă și parfumul răspândit de acesta îi confirmă dreptul de a fi numit „uleiul universal” și îl plasează în rândul celor mai apreciate uleiuri esențiale la nivel internațional în toate centrele Spa & Wellness.

 

Ce credeți că își vor aminti clienții la un an după ce v-au vizitat Spa-ul?

Mirosul uleiului esențial care le-a îndrumat călătoria senzorială. Nenumărate studii au demonstrat că după un an oamenii își amintesc mirosurile cu o acuratețe de 65%, în timp ce memoria vizuală începe să se șteargă după 3 luni. Aromaterapia poate să nu fie principalul punct de atracție pentru care clienții vin prima dată la Spa, dar cu siguranță este motivul pentru care revin.

Conform „Global Spa Report”, primul motiv pentru care 88% din oameni vizitează un Spa este relaxarea și managementul  stresului, iar aromaterapia are rezultate vizibile în această direcție. Aromaterapia înseamnă folosirea controlată a uleiurilor esențiale pentru a menține și stimula bunăstarea fizică, psihologică și spirituală.

Proprietățile uleiului de lavandă îl recomandă ca ingredient-vedetă al aromaterapiei și al masajelor de relaxare. El are efect adaptogen, stimulând capacitatea de adaptare a organismului

la stres și oboseală fizică și psihică. Proprietățile sale calmante îl recomandă pentru îmbunătățirea calității somnului, relaxarea organismului și refacerea bunei dispoziții, eliminarea stărilor de epuizare nervoasă și agitație, dovedindu-și eficiența și în combaterea stărilor depresive, anxioase, dar și în ameliorarea migrenelor.

 

Care sunt principalele forme de aromaterapie?

Masajul aromaterapeutic este o modalitate foarte populară de întrebuințare a uleiurilor esențiale pentru că funcționează pe mai multe paliere în același timp. Pielea absoarbe uleiurile, care sunt deopotrivă asimilate prin inspirație. În plus, terapia fizică a masajului sporește nivelul de relaxare, eliminând tensiunea musculară.

Inhalarea reprezintă o altă formă de aromaterapie des întâlnită în centrele de relaxare. Această metodă implică o sursă de căldură care să favorizeze evaporarea moleculelor uleiurilor esențiale și este utilă în mod special în cazuri de afecțiuni ale sistemului respirator, dar și pentru relaxare.

Baia cu uleiuri esențiale reprezintă o altă metodă foarte răspândită de aplicare a aromaterapiei. Uleiurile esențiale pot fi adăugate în apă în stare pură sau pot fi amestecate cu diverse săruri de baie. Există, de asemenea, varianta de a întrebuințasăpunuri aromaterapeutice. Pentru a se încadra în această categorie, săpunurile trebuie să fie 100% naturale și să aibă la bază doar uleiuri esențiale și unturi de origine vegetală, fără parabeni, sulfați, detergenți, întăritori artificiali

sau alte substanțe chimice dăunătoare pielii.

 

Care sunt efectele terapeutice ale uleiului esențial de lavandă?

Aromaterapia cu ulei esențial de lavandă este folosită într-o multitudine de scopuri, inclusiv pentru creșterea capacității de adaptare a organismului la stres și oboseală fizică și psihică, pentru îmbunătățirea calității somnului, relaxarea organismului și refacerea bunei dispoziții, eliminarea stărilor de epuizare nervoasă și agitație, dovedindu-și eficiența și în combaterea stărilor depresive, anxioase, și în ameliorarea migrenelor.

Uleiul esențial de lavandă este întrebuințat și pentru îngrijirea generală a pielii datorită efectelor sale antiseptice și antifungice. Acționând ca antiinflamator, este util și pentru ameliorarea diferitelor tipuri de dureri, precum cele de la nivelul articulațiilor, durerile musculare, reumatism, entorse, dureri de spate și lumbago. De asemenea, accelerează procesul de vindecare a rănilor, tăieturilor și arsurilor.

 

Pasiune pentru lavandă – respect pentru natură!

Uleiul esențial de lavandă LavandEssence, cu puritate 100%, fără adaosuri sintetice, solvenți sau alcool, este obținut în România din recolta proprie de lavandă Angustifolia Blue Scent, cultivată fără pesticide sau îngrășăminte chimice.

 

Tel.: +40 744 655 830

E-mail: aurelia.costache@lavandessence.ro

www.lavandessence.ro

 

*** boxuri cu produse

 

Săculeț cu lavandă organza - mov

Greutate: aprox. 20 g

Preț: 3,00 Lei

 

Ulei de lavandă

Sticluță 10 ml

Puritate 100%, fără adaosuri sintetice, fără solvenți sau alcool

Preț: 20,00 Lei

 

Săpun cu lavandă și lapte de capră

Realizat manual, 100% natural

Preț: 10,00 Lei

 

Sare de baie cu lavandă

Sare de Himalaia cu floare și ulei esențial de lavandă

Greutate: 150 g

Preț: 15,00 Lei

           

Bilă efervescentă pentru baie

Handmade, cu ulei esențial de lavandă

Preț: 10,00 Lei

 

Lavandă pentru gastronomie (1 kg)

Pentru ceaiuri, prăjituri, diverse preparate 

Preț: 50,00 Lei

De: SpaMagazin | 17 Apr 2018

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.