Diversitatea sub un singur brand: Tisa – Băile Olănești


În peisajul balnear generos al României, stațiunea Băile Olănești reprezintă un nume de referință, iar celor care doresc să beneficieze de un sejur deosebit în această zonă, inclusiv pe segmentul premium, le recomandăm unitățile de cazare, alimentație publică și relaxare din cadrul grupului Tisa, care a reușit să integreze în mod fericit experiența mai multor generații de profesioniști în ospitalitate. Astfel se acoperă o plajă largă de servicii cu ajutorul mai multor locații dedicate turiștilor cu diverse vâste, bugete și timp disponibil: Hotel Tisa***, complexul Tisa Spa Resort, Hotel Aurora – Tisa*** (deschis recent), Vila Tisa și Casa Tisa, aceasta din urmă amplasată în afara stațiunii, într-un peisaj mirific. Per total, este vorba de peste 200 de locuri de cazare, un centru de tratament balnear, un centru Spa autonom de dimensiuni generoase (peste 4.000 mp), restaurante, baruri și zone de relaxare. Unele facilități oferite au fost dezvoltate sau optimizate în ultima perioadă, în plină pandemie, când operatorii au răspuns provocărilor prin eforturi de adaptare, de valorizare a avantajelor competitive și prin creativitate.


Cu decenii în urmă, stațiunea Băile Olănești era aleasă ca loc de relaxare și tratament preponderent de către seniori și de persoane cu afecțiuni care puteau fi tratate folosind apele minerale locale. Acești vizitatori pot fi văzuți în continuare, dar trendul este de diversificare a turismului de aici, către generații tot mai tinere, cu venituri medii și ridicate. Datorită creării unor facilități moderne, precum cele ale locațiilor din grupul Tisa, s-a realizat acea legătură, atât de căutată în întreaga lume, dintre balnear și wellness, dintre sănătatea oferită de factorii terapeutici naturali locali și proceduri Spa aduse la un nivel superior al rafinamentului. La Olănești vin și oameni interesați de medicina alternativă, holistică, care au grijă de starea lor de sănătate și apelează la curele profilactice, vin și familii tinere ce caută o relaxare mai dinamică, într-un centru Spa care, prin dimensiuni și dotări, poate fi considerat un mic aqua park, cu condiții optime de confort și siguranță.


Spații de cazare pentru orice buzunar

O vacanță reușită poate începe cu o rezervare la Hotelul TISA, care dispune de 71 de camere (circa 150 de locuri de cazare), având toate facilitățile unui resort modern: restaurant, sală de conferințe, bar cu terasă deschisă, un centru wellness integrat, cu piscină, saună și baie de aburi, respectiv o bază de tratament care valorifică proprietățile vindecătoare ale apelor minerale locale, aerul curat și abilitățile terapeuților de aici. Baza de tratament modernă, cu medic balneolog propriu, poate asigura consultații medicale specializate, magnetoterapie (MDF), ultrasonoterapie (ultrasunete), pneumoterapie (ultrasonoaerosoli), termoterapie (solux și infraroșu, unde scurte, împachetări cu silicon), electroterapie (curenți interferențiali, diadinamici, ionizări), electro-hidroterapie (băi galvanice), crenoterapie (cură de ape), aerosoli și injecții cu apă de izvor, masaj terapeutic, hidrokinetoterapie, kinetoterapie. Conceptul a păstrat în atenție resursele tradiționale, baza de tratament amenajată aici folosind cu succes crenoterapia ce are la bază apele sulfuroase, iodurate, calcice, clorurate etc., pentru diverse tipuri de afecțiuni: digestive, renale sau urinare, hepto-biliare, afecțiuni respiratorii, metabolice și de nutriție, dermatologice, alergice, cardiovasculare, endocrine sau reumatismale. Echipa medicală este fomată din profesioniști: medic specialist, asistenți medicali și asistenți BFKT, kinetoterapeuți. Hotelul, aflat în centrul stațiunii, dar înconjurat de pădure, dispune de asemenea de grădină, terase, foișor cu grătar, plajă cu nisip și o platfomă multi-sport pentru oaspeții săi veniți la tratament sau relaxare.

Ca alternative de cazare, pot fi accesate ca­merele de la Hotel Aurora***, din apropierea complexului Tisa Spa Resort, sau celelalte locații ale grupului, cu diverse niveluri de preț, dar cu condiții standard care să asigure confortul.


Un alt nivel în wellness

TISA Spa Resort, inaugurat în 2016, este dintre cele mai mari complexe de gen din Oltenia și are cel mai mare centru wellness din această regiune. Dar ceea ce îl individualizează este ideea de variantă eclectică a wellness-ului apelând la dotări de ultimă oră, concepte și produse specifice românești și internaționale. Cei peste 4.000 mp ai construcției sunt împărțiți judicios pentru a oferi atât relaxare, cât și o dispoziție tonică, bazată pe socializare, împreună cu familia sau prietenii, ținta fiind starea de bine pentru oaspeți de toate vârstele.

Zona Aqua este un spațiu interior și exterior cu 4 tobogane de apă, piscină pentru înot, piscină pentru agrement cu 3 bazine ludice (cu jeturi de apă, cascade, lazy river, fotolii de hidromasaj), 3 piscine și loc de joacă pentru copii, terase pentru plajă, Spa boutique, terasă panoramică cu 4 jacuzzi-uri, cabine de cuplu cu duș Vichy și hidro­terapie.

În zona Thermarium, sunt la dispoziția oaspeților saune (cu infraroșu, finlandeză, aroma-sauna), salină, dușuri emoționale, frigidarium, baie Kneipp, tepidarium, fotolii termale, ciubăr, hammam turcesc, hammam marocan, dar și Parenie Venik - de inspirație rusească; oaspeții pot beneficia inclusiv de o cameră VIP cu jacuzzi, unde designul și serviciile sunt plasate în zona high-end.

Nu în ultimul rând, trebuie menționate cabinetele pentru proceduri, sala de fitness și sala de jocuri de agrement. Pe terasa de la ultimul etaj a centrului Spa se poate face yoga, la același nivel existând și o sală interioară, potrivită pentru evenimente sau yoga/aerobic. Spațiile largi permit desfășurarea unor activități diverse, în concordanță cu noile reguli de distanțare.

Complexul capătă o individualitate aparte datorită conceptului Spa, vernacular și fusion în același timp, destinat turiștilor români, dar și străini. Tratamentele Spa aduc în prim-plan fitoterapia, o știință străveche adusă în moder­nitate, ce întrebuințează tratamentul cu plante în regenerarea țesuturilor, îmbunătățirea funcțiilor diverselor organe, deto­xifiere sau optimizarea imunității organismului. Plantele de origine controlată sunt considerate sursa primară a terapiilor, TISA Spa Resort punând accent pe respectarea și valo­rificarea naturii și a culturii locale. Procedurile, aplicate de terapeuți bine pregătiți, sunt dedicate tuturor vârstelor, dar mai ales celor cu o viață activă și uneori stresantă, care doresc redobândirea echilibrului emoțional și al sănătății fizice.

În orice anotimp, stațiunea poate deveni o destinație de vacanță datorită faptului că hotelurile și centrul wellness din grupul Tisa sunt deschise și funcționale, turismul balnear având acest mare avantaj, că nu depinde de sezonalitate.


Grupul hotelier TISA re­prezintă încu­nu­narea efor­turilor a trei ge­ne­rații de ante­pre­nori și este totodată opera sutelor de angajați care ne-au fost sau ne sunt încă alături. Chipurile fericite al oaspeților tăi, care revin an de an la tine, îți oferă inspirația de a începe o nouă zi cu zâmbetul pe buze. Turismul este o vocație, care solicită totodată multă muncă și sacrificii, dar la finalul zilei poți spune că merită toate eforturile.



 Despre Băile Olănești

Băile Olănești reprezintă un brand autentic în peisajul balnear românesc, istoria acestui loc fiind legată de „izvoarele de aur” - izvoarele tămăduitoare care coboară din munții și dealurile dimprejur către valea râului cu același nume. Începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea, au început să sosească aici, pe moșia clucerului Toma Olănescu, tot mai mulți oameni încrezători în binefacerile apelor minerale (Tudor Vladimirescu și prietenii lui fideli sunt exemple demne de amintire) și până în perioada de glorie a turismului balnear românesc din cea de-a doua parte a secolului trecut. Poziționată într-o depresiune subcarpatică, în nord-estul Olteniei, cu veri răcoroase și ierni blânde, stațiunea Băile Olănești și-a dobândit renumele de-a lungul deceniilor datorită izvoarelor cu proprietăți curative miraculoase, care se găsesc numai în acest loc privilegiat. Aici există 30 de „Izvoare tămăduitoare”, datorită cărora locul ocupă poziții fruntașe printre stațiunile din România în privința abundeței de surse de apă, concentrației substanțelor benefice din ape și varietății elementelor din compoziție. Apele minerale au primit medalia de aur la Expoziția Internațională de la Viena în 1873, plasând această stațiune, prin capacitățile curative recunoscute ale izvoarelor, alături de stațiuni balneare renumite precum Evian, Thonon, Karlsbad, Vittel, Baden, Aix-les-Bains.

De: SpaMagazin | 22 Sep 2021

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Completati cel putin campurile obligatorii.